Juretova zgodba o izgubljenih več deset kilogramih (in še ni konec)

Jure je napisal dolgo in iskreno izpoved o tem, kako mu je Gašper Grom pomagal obrniti življenje na glavo.

Gašper Grom je car – keto rula – Jure pa model do zadnje črke.Tu je njegova zgodba. MMG, če si želite tudi vi začeti s prehrano LCHF, priporočamo knjigo BEMUMAST!

Bemumast!

Pozdravljeni,

odločil sem se napisati celo zgodbo o svoji preobrazbi, do katere mi je pomagal Gašper Grom. Pisal bom v svojem slogu: to bo marsikoga zmotilo, pa vendar bom napisal brez olepšav, točno tako, kot je bilo. Precej časa me je bilo sram to priznati, sedaj sem temu naredil konec. Gašperju sem vedno pošiljal samo delčke zgodb, zdaj pa je padla odločitev, da povem vse od A do Ž.

Že vrsto let se spopadam s previsoko težo in vsem, kar je povezano z njo. V zadnjem času, preden sem spoznal Gašperja, je moj problem tako narastel, da sem cele dneve samo še spal (imel sem ocenjenih 180 kg). Gibanje je bilo precej omejeno, saj sem postal po parih korakih zasopihan, cele dneve sem bil nejevoljen. Moj najboljši prijatelj je bil hladilnik in vse, kar je povezano s hrano. Naj omenim, da je bila moja odvisnost od hrane nenormalna. Govorim iskreno: za zajtrk od 2 do 3 kose kruha, salama, potem ogromno sadja, za kosilo velika porcija, pa sem bil čez 2 uri že lačen. Za večerjo spet idealna hrana za telo: pizza ali 2 do 3 hamburgerji :)). Ponoči, ko nisem mogel spat, sem popil kak jogurt ali dva in pojedel še kako sadje. Vse te težave so se kopičile, nakar sem obiskal osebnega zdravnika, ki mi je svetoval dieto, ampak ne pod zdravniškim nadzorom, pač pa dobesedno “MANJ ŽRI”. “Jah, lahko je tako govorit,” sem si mislil, “tebi, ki si suh.” Seveda sem začel z dieto, v tednu ali dveh shujšal, potem pa se vrnil na stara pota in spet – oprostite izrazu – “ŽRL”.

Aprila sem na internetu naključno našel Gašperjevo stran in začel zadevo malo bolj raziskovati.

Prečesal sem forum, kjer sem prebral o Tadeju, ki me je s svojo življenjsko preobrazbo zelo motiviral: zame je bil “bog i batina”. Prebral vse njegove članke in zapise in res še enkrat kapo dol, ker mu je uspelo, kar sem si vedno želel tudi jaz. Odločil sem se, da tudi jaz preizkusim to zadevo. Stopil sem v stik z Gašperjem in se dogovoril za sestanek.

Iskreno povem, da sem imel občutek, da bo vse skupaj stara zgodba: začel bom z dieto, nekaj shujšal, potem pa se vrnil na stare tire, pa – hvala bogu – ni bilo tako.

Sedela sva v njegovi pisarni, on mi je lepo razložil situacijo, povedal, kako se je treba z dieto spopasti, razkril nekaj ključnih stvari, izpolnila sva vprašalnik, razložil mi je, kako in kaj, kaj je bistvo, česa se ne sme, in mi ob koncu rekel: “Zvečer ali jutri ti naredim jedilnik in ti ga pošljem.”

Naslednje jutro sem dobil jedilnik in se odločil, da kar takoj začnem. Ko sem videl jedilnik in količine, sem si mislil, da po tem sistemu in s tako hrano jaz ne bom preživel! Vsak dan vsaj 5 jajc, črtana vsa nezdrava hrana, navadno olje zamenjano z olivcem in maslom, nič več pohanega mesa, nič več kruha, nič več riža, nič več testenin, nič več sadja, nič več sladkih stvari, mislil sem si dobesedno: “Pa saj ta je fukjen :). Jaz tega ne bom zdržal.”

Prvi dan?

Krizzzzaaaaaaaaaaaa, stalno lačen… vprašam Gašperja in dobim odgovor: “Če boš lačen, pojej jajca in lakota bo minila.”

Jajca pečem na maslu in na gotovo jed dodam še 15 gramov masla. Mislil sem si: “On mene spravi na dieto in mi daje za jest samo maščobo … ajoj, čisto na glavo!”

Druga stvar, ki je bila na jedilniku, je bil čim daljši zamik prvega dnevnega obroka. Se pravi: zajtrka ni! “Ne me basat, jaz bom brez zajtrka umrl,” mi je šlo skozi misli.

Po tednu dni so se začele stvari postavljati na pravo mesto. Počasi sem se začel navajati na hrano, nakar je sledil po 14 dneh šok, ker so postali trije obroki zame dobesedno preveč! Ajoj, kaj pa sedaj?! Spet vprašam Gašperja, kaj se dogaja. Reče mi, naj znižam število obrokov s treh na dva.

Po dobrem mesecu te prehrane pa so se začeli kazati prvi učinki diete.

Stašina Fit Kuhinja

1. Spanje

Ko se uležeš, zaspiš kot ubit! Ponavadi sem se se premetaval, šel spat napihnjen, ves nervozen, se zbudil lačen in moral takoj v hladnilnik, sedaj pa nič več. Ko grem spat, takoj zaspim, zjutraj pa se vedno zbudim ob isti uri vsaj uro pred budilko.

2. Energija

Energije imam s to dieto bistveno več, telo me sedaj samo sili v gibanje, za prehlade in angine, ki sem jih vedno imel v takem času, sploh ne vem več.

3. Koncentracija

Prej sem za vsako stvar vzkipel, sedaj pa sem res pomirjen, skoncentriran zelo, boljši je spomin.

4. Prebava

Spočetka sem imel slabšo prebavo, sedaj pa se je zadeva uredila. Včasih sem hodil dvakrat dnevno na stranišče, sedaj pa grem enkrat na dva ali tri dni (razlog je to, da uživam manj hrane oziroma ima ta manjši volumen).

Sama prehrana je precej raznolika, čeprav vsebuje pretežno jajca na milijon načinov. Poleg jajc tudi zelenjava, ribe, meso (v omejenih količinah, jaz sem se omejil predvsem na belo meso).

Po dveh mesecih te prehrane se je življenje obrnilo bistveno na bolje, zmanjkalo pa mi je idej za kuhanje in kombinacije. V tej situaciji sta mi bila v veliko pomoč Tadejeva preobrazba in Stašina Fit kuhinja. Tam sem našel ogromnno stvari, ki si jih še v sanjah ne bi upal kombinirati, vendar delujejo skupaj TOP!

Po malo več kot mesecu dni in sva se z Gašperjem odločila za prvi post, ki naj bi trajal 48 ur – če bi seveda zdržal. Naj povem, da je bilo prvih 24 ur zelo stresno in hudo, v glavi sem imel Gašperjeve besede, ki me je med pripravo na post bodril z besedami: “Zdrži, prvih 24 ur je najtežje, potem bo lažje.” In res, zdržal sem celih 96 ur! Po 24 urah je lakota minila … neverjetno, za mene res top!

Po dve mesecih diete sem imel prvo merjenje obsega pasu. S prejšnjih 176 cm sem prišel na 154 cm, za mene neverjetno in neprecenljivo, motivacija se mi je še povečala, pogovori z Gašperjem so bili kot balzam za dušo in telo in so mi dali še nadaljno motivacijo za naprej.

Proti tretjemu mesecu sem ugotovil, da so mi jajca postala čedalje bolj všeč in da sem dejansko odvisen od njih! Pri vsakem obroku, ko ješ kaj drugega, imaš željo po jajcih … top. Olje omega 3 sem se že tudi navadil piti, njegov okus mi je sedaj sprejemljiv in ni več take krize kot na začetku (specifični grenak okus). Precej jem tudi morske izdelke (predvsem losos, sardele, orade, postrvi) in vsaj enkrat dnevno jajca.

Zdaj jem dva obroka dnevno: prvega okrog 12. ali 13. ure, drugega pa med 18. in 19. uro. To je za moje telo več kot dovolj, saj se je že navadilo, da ima na sebi precej maščobe, iz katere lahko črpa.

Sukrin

Človek mora samo priti do spoznanja, da nauči svoje možgane nadzirati vnos hrane in povedati telesu, da ima na sebi preveč maščobe. Tako jo telo začne samo izločati – kuriti, tako je moje mišljenje.

Po štirih mesecih diete sem imel obseg pasu 134cm, motivacijo na vrhuncu, fenomenalne ideje. Hrano pripravljam z užitkom, predvsem pa uživam v obeh obrokih, ki ju pojem. Pijem predvsem navadno in mineralno vodo ter nesladkano limonado. Tukaj sem se pregrešil -priznam – na morju sem spil kakšno pivo in jedel čebulo, priznam, da sem se pregrešil, ampak gremo dalje, motivacija še vedno na milijon procentov, koncentracija top, lakote sploh nobene, želja po gibanju narašča in sili telo v gibanje, prehodim prvih 5 km hitre hoje od šusa, česar nisem NIKOLI v življenju … TOP !

Sedaj se bližam 6 mesecu svoje preobrazbe. Ko to pišem, sem ravno na postu: prvih 36 ur je za mano, počutje top, obseg pasu 129 cm, koncentracija na vrhuncu, lakote ni, popijem veliko navadne ali mineralne vode, spanje top.

Skratka, moje življenje se je zasukalo na bolje za milijon procentov. Sedaj dieto uporabljajo vsi moji družinski člani in tudi sosedje, saj je moja motivacija vse usmerila na zdrav način življenja.

O svoji preobrazbi ne pišem zato, da ima bi imel od tega kdo korist, pač pa zgolj v motivacijo vsem ljudem, ki se tako, kot sem se jaz, vrtijo v začaranem krogu in si niso nikoli upali tega priznati. Vsi, ki ste odvisni od hrane, ki imate iste težave, kot sem jih imel jaz, stopite v stik z Gašperjem in vrjemite, vsakomur uspe. Vedno je upanje, kljub slabim stvarem, ki se zgodijo.

GG svetovanje

Ob tej priložnosti bi se zahvalil Gašperju, Tadeju z njegovimi jedilniki na forumu, Staši z njeno Fit kuhinjo in mojemu dekletu Tanji, ki mi vedno stoji ob strani.

še enkrat povem: Gašper ni “bog”, ki vas bo odrešil hrane in prenažiranja, on je samo človek, ki vas bo s svojim perfektnim znanjem in usmeritvami usmeril v zdrav način življenja, vse ostalo je odvisno od vas!

Želim vam prečudovit dan in ogromno energije in poskusite keto :)), ne bo vam žal …

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja