Maxximum Portal je dolgo nazaj nastal kot ljubiteljski projekt Gašperja Groma, ki se mu je kasnej pridružila še žena Staša. Čeprav sta oba dietetika, ju bolj kot diploma žene strast do načina življenja, ki ti omogoča maksimalno aktiven izkoristek. Iz tega izhaja tudi ime: prehrana, ki je hkrati zdrava in gurmanska, vadba, kjer se trud ne izgublja v napakah in prehranska dopolnila, ki so učinkovita, varna in in smiselna.

“V času, kjer internet dovoli prav vse, kjer se neresnične informacije razširijo kot Aladin iz svetilke in jih težko spravimo nazaj, ostaja kredibilnost edina vrednota spletne prezentacije. Po več kot 20 letih ostaja Maxximum portal največje spletno središče s strokovno vsebino s področja fitnesa, prehrane, prehranskih dopolnil in vadbe.”

Resnicoljubnost in želja razširiti kulturo bodybuilding, fitnesa in kasneje LCHF načina prehranjevanja, sta Gašperja spremljala od mladih nog. Štejemo ga za enega od pionirjev fitnes industrije na Slovenskem. Kot navdušen košarkar je leta 1989 zakorakal v fitnes center Tabor in se zaljubil v svet bodibildinga, športne fiziologije in nutricionistike. Takrat je bila literatura – tako na področju prehrane, kaj šele športne prehrane – na izjemno nizki stopnji, tako da izhaja iz časov tipične “trial and error” generacije. 

“Gašper Grom je nosilec in soavtor prve znanstvene študije o vplivu ketogene diete na različne dimenzije zdravja v slovenskem prostoru”.

Gašper je danes med drugim mednarodni fitnes in bodybuilding sodnik in osebni trener, se pa z nostalgijo in začudenjem spominja na marsikatero napako, ki so jo takrat ponavljali. Preko številnih prehranskih eksperimentov – največ kar na sebi – je dojel, da prevladujoča doktrina prehranjevanja aktivnega športnika ni ustrezna, na dolgi rok na tudi ne preveč zdrava. Pričel se je zanimati za višji vnos maščob in beljakovin ter zmanjševanje ogljikovih hidratov in danes je njegov priimek nekakšen sinonim za ketogeno dieto. Prav znanje, s katerim dieto prilagodi realnim zmožnostim in motivaciji povprečnega človeka, je razlog, da njegovi varovanci ostanejo fit tudi kasneje. A tu ima največjo vlogo njegova boljša polovica.

Si že slišal za Maxximum Shop? To ni več le trgovina za bilderje – v njej lahko kupiš vse od bio čokolade, low-carb pašte pa do ciljnih prehranskih dopolnil, kot sta NAC ali resveratrol.

Pravnica Staša je Gašperja omrežila na “faksu” – verjetno se je vse začelo pri seminarski nalogi o koencimu Q10, pri kateri ji je pomagal. Tu bomo preskočili velik del zgodbe, kako se je Maxximum Shop iz prve trgovine s prevladujočo športno prehrano razvil v trgovino s prehranskimi dopolnili, zdravimi nadomestki obroka in predsurovinami za pripravo zdravih jedi. Staša končuje magisterij iz dietetike, je ljubiteljica zdravega in predvsem aktivnega načina življenja, ne želi pa se odreči gurmanskim užitkom, da bi ostala fit. V slovenskem takrat ni bilo ne surovin, ne receptov za pripravo LCHF jedi. Tako se je iz ljubiteljske dejavnosti razvila spletna stran Stašina Fit kuhinja, ki dobro znanim jedem (kolač, burger torta, burek) odvzame grešne sestavine, ne pa tudi okusa.

Stašina Fit Kuhinja je največja zbirka LCHF receptov, ki predrugači slovensko, balkansko in mednarodno kuhinjo. Vse jedi, od rafaelo kroglic do bureka v novi preobleki…

Kaj imata še rada Gromova? Rada potujeta, a največ sta kar v rodni Sloveniji in ustvarjata skupnost Maxximumovcev. Po državi je več fizičnih trgovin, družimo pa se tudi drugače:

Dobrodošel na prenovljen Maxximum Portal, kjer se bomo za vas trudili z objektivnimi prispevki in privlačnimi novicami!