Prehranska dopolnila v času študija – poskrbi zase s prehranskimi dopolnili

Prehranska dopolnila niso razširjena le med športniki in drugimi specifičnimi skupinami, temveč jih uporabljajo tudi ostali posamezniki, ki se zavedajo pomembnosti urejene in zdrave prehrane ter optimalnega delovanja možganov. V času študija lahko koristijo tudi tebi.

Whey proteini – sirotkin napitek namesto malice

Whey proteini vsebuje beljakovine sirotke, ki so znane kot ene izmed najbolj kakovostnih beljakovin. Beljakovine so izjemno pomembno hranilo za organizem, saj prispevajo k pridobivanju in vzdrževanju mišične mase ter k ohranjanju zdravih kosti. Priporočen dnevni vnos beljakovin znaša 0,8 g na kilogram telesne mase. Napitek lahko spiješ takrat, ko nimaš časa ali priložnosti za običajni obrok. Na žalost so na šolah velikokrat avtomati z izdelki, ki vsebujejo veliko sladkorja in škodljivih predelanih maščob, zato si marsikdo malico prinese od doma. Predlagamo ti, da si s sabo vzameš šejker z merico beljakovinskega praška, ki ga tik pred zaužitjem premešaš z vodo ali mlekom. Zraven pojej pest nepraženih oreškov ali sadež. Tak obrok te bo stal manj kot 2 evra.Delicious Whey

Maxx Dessert – sladek obrok, ko se ti ne da pripravljati večerje

Prašek za pripravo beljakovinske poslastice Maxx Dessert vsebuje mlečno beljakovino kazein, ki je sicer v večji količini prisotna v skuti. Prašek se ob pripravi zgosti v okusno beljakovinsko kremo in je lahko odlično nadomestilo večerje.

Izdelek je še posebej priljubljen med vsemi, ki so na dieti in se težko odpovedujejo prepovedanim slaščicam. Maxx Dessert je sladkega okusa, a brez sladkorja. En odmerek ima le dobrih 100 kalorij. Priporočamo ti, da dve žlici praška premešaš z navadnim ali s kokosovim mlekom in nastalo kremo potreseš z mletimi mandlji in koščki temne čokolade. Odlična sladica brez slabe vesti, tudi zvečer pred spanjem.

Caffeine + Taurine – kofein in taurin

Če si med učenjem in dolgimi predavanji pomagaš z vsem dobro znano energijsko pijačo, ki ti “da krila”, ti bo zagotovo všeč prehransko dopolnilo Caffeine + Taurine. Združuje dve priljubljeni snovi, ki sta sicer v napitkih za več energije in boljšo koncentracijo – kofein, brez katerega marsikdo ne zmore začeti dneva, in aminokislino tavrin. Odmerek te bo stal le okoli 10 centov.

Fit Omega 3 – ribje olje za zdravo srce

Prehransko dopolnilo Omega 3 vsebuje ribje olje v kapsulah, bogato z maščobnima kislinama EPA in DHA (eikozapentaenojska in dokozaheksaenojska kislina). EPA in DHA imata vlogo pri delovanju srca, če ju dnevno zaužiješ 250 miligramov. DHA ima poleg tega vlogo pri delovanju možganov in ohranjanju vida. Koristni učinek dosežeš z dnevnim uživanjem 250 miligramov DHA. Ribje olje lahko kupiš v tekoči obliki, vendar ga je zaradi neprijetnega okusa lažje uživati v obliki kapsul, ki večinoma vsebujejo po en gram ribjega olja. Najprimernejši čas za zaužitje kapsule sta zajtrk in večerja.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja