Intervju: Tina Petelin, mis Slovenije 2009

Tina Petelin je lanskoletna mis Slovenije in prihaja s štajerskega. Morda niste vedeli, da je Tina tudi prava športnica. Je dolgoletna učiteljica smučanja, navdušena obiskovalka fitnes centra in ljubiteljica zdravega načina življenja. S pomočjo članov Maxximum foruma smo ji postavili nekaj zanimivih vprašanj. Tina meni, da bi se morali v vsakdanjem življenju vsi vsaj pol ure rekreirati in skrbeti za svoje telo in dobro počutje.

Kateri so ključni dejavniki pri oblikovanju zavidanja vredne postave, kot jo imate? Ste si jo prigarali s športom ali ste le veseli dobrih genov?Po naravi nisem tip človeka, ki lahko za lepo postavo je, kar koli mu srce poželi, in se ne rekreira. Sem športni tip človeka, že od malega sem izvajala veliko športnih aktivnosti, kot so npr. smučanje, tenis, odbojka itd.
Za svojo postavo moram skrbeti vsak dan, tako da se zdravo prehranjujem in rekreiram. Vsak dan obiščem fitnes, kjer z osebnim trenerjem Markom Geršakom oblikujeva moje telo. Pazim tudi pri prehrani, da ne zaužijem veliko ogljikovih hidratov in da jem pretežno sadje, zelenjavo in beljakovine. Pomagam si tudi s športno prehrano iz trgovine Maxximum, kot so beljakovinski napitki in beljakovinske ploščice. Beljakovinski napitek uživam dvakrat na dan, zjutraj in po treningu, in ker so zelo okusni in dobri za telo, jih priporočam vsakomur, ki se aktivno rekreira.

Vam zdravo prehranjevanje pomeni težavno načrtovanje obrokov ali zadovoljstvo?

Sem zagovornica zdravega prehranjevanja, čeprav se tudi sama tu in tam pregrešim. Pomembno se mi zdi, da ljudje zdravo živimo, saj moramo misliti tudi na prihodnost, kakšni bomo oziroma kakšno bo naše telo čez 20, 30 ali celo 40 let. Vsaj štirikrat na teden bi se morali aktivno rekreirati in se zdravo prehranjevati zato, ker je to dobro za nas in naše telo.

Imate sestavljen točno določen jedilnik ali se prehranjujete, kakor koli pač utegnete? Kakšni so vaši vsakodnevni obroki?

Velikokrat sem že bila na različnih dietah, ki pa se niso obnesle, zato se zdaj prehranjujem zdravo in poskušam jesti pet manjših obrokov na dan, kot bi jih moral vsak. Pri jedilniku mi pomaga moj osebni trener Marko, ki mi tedensko svetuje pri prehrani, pove, česa se moram izogibati in česa mi v jedilniku ne sme primanjkovati. Nikdar nisem zajtrkovala in to je bila napaka, saj moje telo ni bilo pripravljeno na vsakdanje napore. Zdaj imam nov način življenja, in sicer: zjutraj pojem jogurt ali pa beljakovinski napitek s kosmiči, za malico imam po navadi sadje, za kosilo in večerjo pa uživam solate s tunino, piščancem ali kozicami. Pretežno uživam zelenjavo, sadje, beljakovine in kosmiče. Kadar nimam časa za optimalen obrok, spijem beljakovinski napitek ali zaužijem beljakovinsko ploščico.

Ali uporabljate prehranske dodatke? Če jih, katere izbirate in kako vam ti pomagajo pri doseganju vaših ciljev?

Seveda. Uporabljam Maxximumove beljakovinske napitke Maxx Whey, All Stars Hy-Pro in razne beljakovinske ploščice. Pomagajo mi uravnavanju moje telesne teže in me nasitijo. Odlični so tudi za regeneracijo mišic, ki so po intenzivni aktivnosti izčrpane in jih moram pripravite na nove napore. Kadar se mi zahoče sladkih dobrot, posežem po beljakovinski čokoladici, ki ima malo ogljikovih hidratov in veliko beljakovin in s tem potešim svojo željo po sladkem in hkrati ne zaužijem preveč sladkorja.

Menite, da je lep videz v življenju prednost?

Seveda. Prvi videz se mi zdi zelo pomemben, zato menim, da moramo biti vedno urejeni in skrbeti za svoj videz. Poleg tega je seveda najpomembnejša notranja lepota človeka, njegova osebnost, zunanji videz, ki pa ga najprej opazimo pri človeku in ki pritegne, je le še pika na i.

Kaj počnete v prostem času, poleg obiskovanja fitnesa, sevedš

V prostem času se ukvarjam s športom, obiščem kinematografe in plesne tečaje pri plesni šoli. Obiskujem tudi tečaj angleškega in nemškega jezika na jezikovni šoli ter tečaj retorike in govornega nastopanja … Rada se odpravim tudi na masaže telesa v lepotni salon, saj me masaže zares sprostijo in napolnijo z energijo. V salonih imajo tudi odlične naprave za oblikovanje telesa, zato jih tudi sama z veseljem uporabljam. Seveda pa tudi pridno študiram, saj si želim kmalu magistrirati in se zaposliti.

Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi kaj spremenili v svojem življenju?

Hmm … težko vprašanje. Kot otrok nisem bila samozavestna punčka in če bi lahko zavrtela čas, bi bila bolj samozavestna, bolj odločna in bolj tekmovalna punca. Mogoče bi svoje sanje začela uresničevati že prej, kot sem jih zdaj, načeloma pa sem zadovoljna s svojim življenjem in ga zares uživam.

So po vašem mnenju v modnem svetu motnje prehranjevanja pogoste? Kaj menite o tem?

Motnje prehranjevanja so v modnem svetu dokaj pogoste. Punce stradajo, se ne prehranjujejo zdravo, se ne rekreirajo in to seveda pripelje velikokrat do bolezni. Delala sem v Milanu in veliko punc je vsak dan stradalo in se prehranjevalo res minimalno. Menim, da bi se moral trend suhih in zelo vitkih punc spremeniti, saj ni normalno, da dekle, ki tehta komaj 40 kg, hodi po pisti in razkazuje svoje nezdravo telo z dragimi kreacijami. Logično je, da je v svetu več deklet, ki so normalne postave, in ne takšne, kot jih vidimo na modnih pistah. Seveda pa bi morali to spremeniti modni kreatorji, ki še vedno poudarjajo konfekcijsko številko 34 oziroma maksimalno 36.

Če bi morali za dobro plačano delo v modnem svetu shujšati za na primer pet ali več kilogramov, bi to storili?

Če bi menila, da bi to lahko storila brez večje težave in da bi mi uspelo na zdrav način izgubiti kilograme, bi, vendar če bi menila, da sem že zdaj dovolj vitka in da bi izguba kilogramov ogrozila moje zdravje, bi zavrnila to delo. Tudi sama sem že doživela, da so mi postavili pogoj, naj shujšam, tako da sem to že izkusila na lastni koži in verjemite, da ni prijetno, ko te postavijo pred dejstvo – Shujšaj ali pa ne bo nič. Ko sem bila mlada in naivna, sem vedno naredila, kot so mi naročili, vendar sem zdaj že dovolj zrela, da vem, kaj je dobro za moje telo in kaj ni.

Bi se fotografirali popolnoma goli? Kolikšen denarni znesek bi vas spodbudil za to? Ali pa morda kateri drug razlog?

Velikokrat punce odgovorijo na to vprašanje NE. Sama bom pa rekla: Nikoli ne reci nikoli. Mogoče bi se kdaj v prihodnosti, vendar v tem trenutku na to nisem pripravljena in ne vidim želje po tem. Denarni znesek, ki bi me spodbudil za to, bi moral biti izredno visok in takšen, kot bi sama menila, da je primeren za to vrsto fotografiranja. Vendar ne pozabimo, da denar ni vse, če bi se imela namen fotografirati gola, bi vključila še druge dejavnike, za katere menim, da so pomembnejši kot le honorar za fotografiranje.

In še neizogibno vprašanje – ali boste tudi vi v prihodnosti postali pevkš

(Smeh.) Na to vprašanje bom odgovorila ne, kot sem že pri vseh drugih intervjujih. Pevka si res ne želim postati, saj za to nimam ne glasu in ne izobrazbe, še manj pa želje. Raje bi bila voditeljica na televiziji ali pa plesalka, pevka pa zagotovo ne.

Tina, hvala.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja