Intervju: Naja Čorič

Ponosna lastnica vrste naslovov najboljše s fitnes in bikini tekmovanj, lanska zmagovalka svetovnega prvenstva zveze IBFF, osebna trenerka in še bi lahko našteval. Dokazuje, da vadba z utežmi ni le šport moških in da so mišice lepe tudi na ženskah. Tokrat sem se pogovarjal z bikini tekmovalko Najo Čorič, ki se je letos pridružila ekipi Maxximum.

Naja, pozdravljena. Letos si se pridružila fitnes ekipi Maxximum. Kakšni so prvi občutki in kakšen je tvoj načrt za letošnje leto?

Občutki so odlični, v veselje mi je sodelovati s tako krasno ekipo ljudi, ki jih veseli to, kar počnejo in so na tem področju vrhunski. Moj načrt za letošnje leto je, da se še izboljšam in to pokažem na mednarodnih odrih.Letos boš nastopila v zvezi IFBB, kjer veljajo nekoliko strožja pravila. Kot vem bo tvoje prvo tekmovanje v Santa Susanni?

Moje prvo letošnje tekmovanje bo mednarodno IFBB prvenstvo, ki bo 20. aprila v avstrijskem Leobnu. Prvi teden v maju pa me čaka evropsko prvenstvo, ki bo v Santa Susanni, v španiji. Zelo se že veselim!

Si že začela s pripravami?

Pričela sem z dieto.

Povedala si mi, da je letošnje “off-season” obdobje nekoliko manj naporno kot prejšnja leta. Kako dolgo po navadi traja tvoje pripravljalno obdobje za nastop na tekmovanju?

Pripravljam se skozi celotno leto. Poskušam pridobiti mišično maso na delih telesa, kjer jo potrebujem, saj je simetrija telesa zelo pomembna. Nekje dva meseca pred tekmovanjem začnem z dieto.

Kako potekajo priprave? Kakšne oblike treningov prakticiraš?

Moji treningi so zelo razgibani in vključujejo različne vaje oziroma kombinacije vaj, različne delovne teže in število ponovitev … odvisno od razpoloženja. Med pripravami zmanjšam delovno težo, ker mi ob nižjem vnosu ogljikovih hidratov pade moč, hkrati pa povečam število ponovitev. Aerobnega treninga ne izvajam.

Ko sem snemal trening s tabo, sem videl, da res nisi od muh. Dviguješ precej težka bremena za žensko. Kako je ob tem z regeneracijo? Ji posvečaš posebno pozornost?

Poleg urejene prehrane vsak dan uživam tudi prehranska dopolnila. Moj izbor so sirotkine beljakovine v prahu Maxx Pure Whey Isolate, BCAA Xtra, Maltodex, Fit Vitamin C, Fit Omega 3, Fit Resveratrol in Maxx Dessert. Vsake toliko časa si privoščim masažo.

In prehranš Zanima me tako v “off-season” kot v pripravljalnem obdobju. Katere so glavne razlike? Se držiš kakšne posebne diete?

Razlika je le v količini zaužitih ogljikovih hidratov. V “off-season” jih zaužijem veliko več, tudi nekompleksne, grešim, ko mi paše … V pripravljalnem obdobju pa začnem z dieto, tako da jem samo čisto hrano oziroma kompleksne ogljikove hidrate, zadnji mesec pred pripravami jih zmanjšam.

Vem, da si se v preteklosti spopadala z anoreksijo. Kako ti jo je uspelo premagati?

Z anoreksijo sem se spopadala kar nekaj let. Težko sem premagala strah pred pridobivanjem telesne teže in zelo dolgo je trajalo, da sem začela hrano dojemati kot gorivo za življenje. Najbolj mi je pomagala želja po lepi športni postavi in šele ko sem ugotovila, da bom to dosegla s pravilno prehrano, se je vse obrnilo na bolje.

Imaš glede hrane še vedno kakšne strahove ali pomisleke?

Hrano zdaj dojemam drugače, jem zato, da živim in zato, ker sem lačna. Imam zdrav prehranjevalni režim, ki vključuje tudi občasne pregrehe in ob tem nimam slabe vesti. Naučila sem se uživati v hrani. Nimam več strahov in pomislekov, odkar se zavedam, da imam kontrolo nad sabo in nad svojim telesom.

Vedno, ko se srečava, si nasmejana in dobre volje. Človeka takoj nasmejiš in se z njim zatopiš v pogovor. Od kod črpaš toliko pozitivne energije?

Pozitivna energija je del mojega karakterja. Takšna sem že od nekdaj, črpam pa jo iz stvari, ki jih rada počnem, in iz pozitivnih ljudi, s katerimi se družim. Če si zadovoljen sam s seboj in počneš stvari, ki te veselijo, se to izraža navzven.

Če se ne motim si tudi osebna trenerkš

Tako je, sem osebna trenerka in vesela sem, da počnem to, kar me veseli in da lahko pomagam ljudem, da izboljšajo svojo telesno podobo, počutje in samozavest.

Kako lahko zainteresirani stopijo s tabo v stik?

Lahko mi pišejo na mail naja.coric@gmail.com.


Bi želela še kaj dodati? Morda kakšen nasvet za naše bralke in bralce?

Bodite aktivni! šport krepi telo in duha in vse, kar počnete, počnete zase, zato naj vam ne bo težko.

Naja, hvala za pogovor. V prihajajočem letu ti želim čim več novih izzivov in uspehov, tako na tekmovalnem kot na osebnem področju.

Hvala tudi vam.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja