D’ Burger

Jani iz TejaniKitchn je tokrat za vas pripravil slasten low-carb D’ Burger, pri čemer so bombetke narejene iz Sukrinove mešanice za low-carb kruh s semeni.

Bombetke:Sukrin mešanica za low-carb kruh s semeni
300 ml vode

Meso:

300 g govejega pleča
150 g govejega flama (potrebuševine)
sol

Majoneza:

1 rumenjak
pol žličke gorčice
sok pol limone
2 žlici oljčnega olja

Dodatki:

8 kolobarjev bučke
6 rezin slanine
2 rezini mladega sira

Bombetke:

Mešanico Sukrin Bread Mix pripravimo po navodilih. Iz alu folije oblikujemo dva obročka in ju nadevamo s testom.

Pečemo ca. 70 minut pri 160 st. C.

Meso:

Goveje pleče zrežemo na kocke, solimo in postavimo v hladilnik čez noč (v tem času mesu zaradi soli spusti “sluz”, ki bo kasneje povezala meso med seboj). Goveji flam prav tako razrežemo na kocke in čez noč pustimo v hladilniku. Naslednji dan meso zmešamo med seboj in zmeljemo v strojčku za mletje mesa (dvakrat), pri čemer pustimo, da meso pri drugem mletju “teče” na plastično folijo, ki jo nato zvijemo v klobaso. Nujno je, da mesa ne mešamo in stiskamo, ampak samo oblikujemo v klobaso. Postavimo v hladilnik za 4 ure, nato vzamemo iz hladilnika, narežemo na dva kolobarja, ki ju popečemo na vsaki strani 3-5 minut. Če doma nimamo strojčka za mletje, enostavno kupimo mleto goveje meso (priporočam nakup v trgovini Hofer, ker njihovo mleto meso ni premešano, temveč je pakirano v takšni obliki, kot pride iz strojčka). Meso postavimo na folijo, zvijemo v klobaso in za 4 ure postavimo v hladilnik.

Majoneza:

Rumenjake, gorčico in limonin sok pričnemo mešati z metlico, počasi (po kapljicah) dodajamo olje in mešamo, dokler ne nastane homogena masa.

Ostalo:

V ponev položimo papir za peko in jo postavimo na štedilnik (na nizko temperaturo). Vanjo položimo rezine slanine in počasi pečemo toliko časa, da se lepo zapečejo, nato kar v isti ponvi popečemo še bučke. Maščobo, ki ostane v ponvi, lahko porabimo za pečenje mesa.

Bombetki prerežemo in ju popečemo v ponvi, namažemo z majonezo in pričnemo zlagati: na prvo polovico bombetke damo rezino mladega sira, nato bučke, slanino in popečeno meso. Pokrijemo z drugo polovico bombetke in se prepustimo užitkom.

Dober tek!

Recept je pripravil Jani iz TejaniKitchn

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja