D’ Burger

Jani iz TejaniKitchn je tokrat za vas pripravil slasten low-carb D’ Burger, pri čemer so bombetke narejene iz Sukrinove mešanice za low-carb kruh s semeni.

Bombetke:


Ne zamudite aktualnih akcij!


Sukrin mešanica za low-carb kruh s semeni
300 ml vode

Meso:

300 g govejega pleča
150 g govejega flama (potrebuševine)
sol

Majoneza:

1 rumenjak
pol žličke gorčice
sok pol limone
2 žlici oljčnega olja

Dodatki:

8 kolobarjev bučke
6 rezin slanine
2 rezini mladega sira

Bombetke:

Mešanico Sukrin Bread Mix pripravimo po navodilih. Iz alu folije oblikujemo dva obročka in ju nadevamo s testom.

Pečemo ca. 70 minut pri 160 st. C.

Meso:

Goveje pleče zrežemo na kocke, solimo in postavimo v hladilnik čez noč (v tem času mesu zaradi soli spusti “sluz”, ki bo kasneje povezala meso med seboj). Goveji flam prav tako razrežemo na kocke in čez noč pustimo v hladilniku. Naslednji dan meso zmešamo med seboj in zmeljemo v strojčku za mletje mesa (dvakrat), pri čemer pustimo, da meso pri drugem mletju “teče” na plastično folijo, ki jo nato zvijemo v klobaso. Nujno je, da mesa ne mešamo in stiskamo, ampak samo oblikujemo v klobaso. Postavimo v hladilnik za 4 ure, nato vzamemo iz hladilnika, narežemo na dva kolobarja, ki ju popečemo na vsaki strani 3-5 minut. Če doma nimamo strojčka za mletje, enostavno kupimo mleto goveje meso (priporočam nakup v trgovini Hofer, ker njihovo mleto meso ni premešano, temveč je pakirano v takšni obliki, kot pride iz strojčka). Meso postavimo na folijo, zvijemo v klobaso in za 4 ure postavimo v hladilnik.

Majoneza:

Rumenjake, gorčico in limonin sok pričnemo mešati z metlico, počasi (po kapljicah) dodajamo olje in mešamo, dokler ne nastane homogena masa.

Ostalo:

V ponev položimo papir za peko in jo postavimo na štedilnik (na nizko temperaturo). Vanjo položimo rezine slanine in počasi pečemo toliko časa, da se lepo zapečejo, nato kar v isti ponvi popečemo še bučke. Maščobo, ki ostane v ponvi, lahko porabimo za pečenje mesa.

Bombetki prerežemo in ju popečemo v ponvi, namažemo z majonezo in pričnemo zlagati: na prvo polovico bombetke damo rezino mladega sira, nato bučke, slanino in popečeno meso. Pokrijemo z drugo polovico bombetke in se prepustimo užitkom.

Dober tek!

Recept je pripravil Jani iz TejaniKitchn


TOP izdelki po odličnih cenah


Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja