Valentinovi srčki

Valentinovo je, tako ste prepričani, samo finta trgovcev, s katero vas po prednovoletnih nakupih, ponovoletnih razprodajah, pustnih krofarijah in pred velikonočnim pehanjem za popolnoma nepotrebnimi kalorijami skušajo še malce ožeti, kajne?

Že drži, ampak ker niste ovca, na to ne padate. Ne boste kupovali rdeče, v srčkovo obliko zapakirane šare, ne boste prekinjali diete z valentinovo večerjo – če prav pomislite, boste Valentinovo preskočili.A le zakaj? Ker ste športna duša, ste v minulem tednu ob jutranjem kardiu po robu mesta že slišali besno žgolenje ptičkov. Ja, ljubezen je v zraku in prihajajoča pomlad ji bo dala zaleta. To pa je nekaj, kar je vredno praznovanja – tudi če to storite na popolnoma lasten način!

Moj predlog je seveda kuharski – valentinovi srčki za najpomembnejšo osebico v vašem življenju (pa še za koga bo kakšen ostal).

Sestavine:

Biskvit

400 g beljakov
200 g rumenjakov
150 g ovsenih kosmičev
100 g mandljev
70 g kakava v prahu
13 g pecilnega praška

Namaz

150 g posnete skute
30 g praška Maxx Dessert
30 g praška Pure Whey
40 g kokosove moke
sladilo v posipu
tekoče sladilo
rumova aroma
rdeče barvilo

Priprava:

Biskvit

Najprej se lotite priprave biskvita. Beljake in pecilni prašek stepete v sneg, v drugi posodi pa rumenjake posujete s sladilom v posipu (toliko sladila, da so rumenjaki na tanko prekriti) in jih dobro premešajte, da dobi mešanica svetlejšo barvo. Beljake in rumenjake previdno in nežno zmešajte ter dodajte ovsene kosmiče, mandlje in kakav. Polovico mase vlijete na peki papir v pekač z nekoliko večjo površino in pecite približno 12 minut pri 175 stopinjah – lahko tudi kakšno minuto dlje, če mislite, da s tem ne boste vsega skupaj zažgali. Postopek ponovite še s preostankom mase.

Ko je biskvit ohlajen, ga položite na ravno površino, kjer ga z nekoliko geometrijske spretnosti z modelčkom razkosajte na srčke tako, da vam bo ostalo čim manj biskvita.

Namaz

Namaz pripravite tako, da zmešate sestavine z rumovo aromo, barvilom in tekočim sladilom. Zmes bo precej gosta in kompaktna – lahko pa ji po želji dodate še kaj tekočine.

Ko je vse pripravljeno, srčke namažete in jih posujete s kokosovo moko. še pod tuš, prižgat svečke in Valentinovo zapeljevanje se lahko začne.

Dober… uhm… tek (ali karkoli bosta že izbrala za tokratno kardio aktivnost).

 

Sestava:

 Skupaj1 srček*
Energijska vrednost3168,93 kcal121,88 kcal
Beljakovine195,22 g7,51 g
Ogljikovi hidrati198,45 g7,63 g
Maščobe167,19 g6,43 g

*podatki veljajo, če iz celotne mase naredimo 26 srčkov

Različice:

  • sestavo lahko poljubno spreminjate: izločite mandlje, zmanjšate količino kosmičev in rumenjakov ali pa dodate kaj, kar je všeč vašemu Valentinu
  • če je masa za biskvit pregosta – in to se bo skoraj zagotovo primerilo – dodajte kak deciliter vode ali mleka
  • namaza lahko naredite več
  • če ste tudi vi dobili jedilno barvo samo v kompletu z zeleno, modro in rumeno, lahko za kak drug praznik naredite zelene deteljice, modre kapljice ali rumene sončke

Dober tek!

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja