Snežne kepice

Obrok, ki vsebuje le nekaj več kot 100 kcal, zato je zelo primeren kot sladica ob kateremkoli času ali pa je dobra rešitev za »napade lakote«, saj je zelo nasiten.

Sestavine:

beljaki
sladilo v tekočini
mleko
1 žlička (5 g) kakava v prahu
1 žlička (3 g) jedilnega škrobaPriprava:

Iz beljakov, ki smo jim dodali sladilo v tekočini, stepemo trd sneg.

Mleko (količina mleka je odvisna od velikosti posode, v kateri pokuhamo beljakove kepice – biti ga mora toliko, da kepice v njem plavajo) zavremo, nato pa zmanjšamo temperaturo (mleko ne sme preveč vreti).

Z žlico oblikujemo kepice in jih polagamo v vrelo mleko. Ko malo narastejo, jih obrnemo še na drugo stran (vsaka stran približno pol do 1 minute). Pokuhane kepice naložimo v skodelico.

Za polivko potrebujemo 1 dl mleka – odmerimo kar mleko, v katerem smo pokuhali beljake. Držimo se navedenih količin, saj v nasprotnem primeru omaka ne bo dovolj gosta. Mleko obvezno precedimo, nato pa ga spet segrejemo. Kakav in škrob premešajmo z minimalno količino zelo vroče vode (vode naj bo res le toliko, da se bo dalo premešati). Mešanico dodamo vročemu mleku in kuhamo, dokler se ne začne zgoščevati oz. segrevamo v mikrovalovni pečici kakšno minuto (pazimo, da je skodelica dovolj visoka, saj masa zelo naraste).

Počakamo, da se malo ohladi, vmes večkrat premešamo, po potrebi dodamo sladilo, nato pa prelijemo preko kepic.

 

Sestava za cel obrok:

Energijska vrednost107,4 kcal
Beljakovine16,2 g
Ogljikovi hidrati10,3 g
Maščobe1,2 g

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja