Torta čokoladne sanje

Torta čokoladne sanje je brez moke in dodanega sladkorja. Priprava zahteva malce več časa, vendar je končni rezultat tega vreden. Priporočam vam, da pripravo torte razdelite na dva dni. Količine zadostujejo za mini tortico s premerom 15 cm. Za običajno velikost torte sestavine podvojite.

Sestavine za kokosov biskvit:2 beljaka
50 g grobe kokosove moke
25 g sladila Sukrin Melis

Sestavine za mandljev biskvit:

2 beljaka
50 g mletih mandljev
1 žlička kakava
25 g sladila Sukrin Melis
nekaj žlic mleka za navlažitev

Sestavine za čokoladno kremo:

500 ml tekoče sladke smetane
200 g temne čokolade

Sestavine za čokoladni obliv:

50 g temne čokolade
50 g masla

Sestavine za Raffaello kroglice:

100 g grobe kokosove moke
25-40 g sladila Sukrin Melis
100 ml tekoče sladke smetane
25 g zmehčanega masla
2 žlici kokosove moke za valjanje kroglic

Sestavine za mandljev krokant:

2 žlici mandljev
pol žlice sladila Sukrin

Priprava:

Lotimo se priprave kokosovega biskvita. Beljaka stepemo v trd sneg, dodamo sladilo Sukrin Melis in s kuhalnico vmešamo kokosovo moko. Biskvit pečemo v pekaču (15 cm premera), obloženim s papirjem za peko ca. 12 minut pri 180 st. C. Na enak način pripravimo tudi mandljev biskvit. Biskvita ohladimo in jima odstranimo papir za peko. Če ju bomo uporabili šele naslednji dan, ju zavijemo v folijo.

Sledi priprava čokoladne kreme. Tekočo smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo vsipamo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, dokler se ne raztopi, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (najbolje čez noč v hladilniku). Ohlajeno čokoladno smetano stepemo z mešalcem na metlice v trdo kremo.

Na ustrezen pladenj ali krožnik položimo snemljiv del tortnega modela (obod), vanj damo kokosov biskvit in nanj naložimo čokoladno kremo. Prekrijemo z mandljevim biskvitom, ki ga navlažimo z nekaj žlicami mleka. Torto damo za nekaj ur v hladilnik.

Vmes pripravimo Raffaello kroglice, tako da premešamo vse sestavine, maso za nekaj časa shranimo v hladilnik in nato iz nje oblikujemo 12 kroglic, ki jih povaljamo v kokosovi moki. Mandljev krokant pripravimo tako, da sladilo Sukrin na kuhalni plošči v posodi segrevamo toliko časa, da se stopi, dodamo mandlje in mešamo, dokler ne začne temnet (pazimo, da ne prismodimo). Mandlje nato razporedimo na desko, obloženo s papirjem za peko, ohladimo in sesekljamo.

Ko je torta ohlajena, ji previdno snamemo obod (preden ga snamemo, s tankim nožem zaokrožimo tik ob notranji strani oboda, da preprečimo sprijemanje kreme). Pripravimo čokoladni obliv, tako da nad parno kopeljo stopimo maslo in temno čokolado. Premešamo in ga z žlico prelijemo čez torto. Počakamo, da se malo strdi, nato torto okrasimo z Raffaello kroglicami in mandljevim krokantom. Torto za nekaj časa shranimo v hladilnik in nato postrežemo.

Dober tek 🙂

Oglejte si več receptov na www.fitkuhinja.si

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja