Nadevan avokado

Avokado izhaja iz Srednje Amerike, kjer so ga poznali že Azteki. Verjeli so, da ima afrodizično moč. Preverite, če so pradavna ljudstva imela prav glede njegovih lastnosti, in poskusite naš avokado, nadevan s piščančjim filejem in basmati rižem.

Potrebujemo:

150 g piščančjega fileja
70 g basmati riža
stebelce pora (cca. 70 g)
1 avokado
sol
poper
kokosovo maslo


Ne zamudite aktualnih akcij!


Avokado operemo, prerežemo na polovico in izdolbemo. Najlažje in najlepše boste meso izdolbli z majhno žličko. Avokadovo meso shranimo v posodico in oboje, meso in izdolben avokado, za nekaj časa pustimo počivati hladilniku.

Piščanca narežemo na male kocke, ga solimo in popopramo. Zraven na kolobarje narežemo še stebelce pora. Teflonsko ponev namastimo s kokosovim maslom, segrejemo ter vanjo položimo piščančji file in por. Pečemo približno 10 minut, da se meso lepo zapeče.

Riž skuhamo v 3 dl vode, ki smo jo predhodno solili.

Piščančje meso spečemo, riž skuhamo, avokadovo meso pa narežemo na zelo majhne koščke, ki jih lahko tudi malo potlačimo.

Na koncu, ko so sestavine pripravljene, jih skupaj zamešamo v posodici. Lahko jih še dodatno solimo ali popopramo. Ko je masa pripravljena, izdolbena avokada nadevamo. Nadev, ki ostane, lahko ponudimo kot samostojno jed.

Naša jed je pripravljena.

Sestava za celotno jed:

Energijska vrednost688 kcal
Beljakovine43,5 g
Ogljikovi hidrati65 g
Maščobe33,7 g

TOP izdelki po odličnih cenah


Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja