Infrardeča savna – pripomoček pri hujšanju

Velikokrat se zalotimo ob razmišljanju, kaj vse bi še lahko storili, da bi poleg redne vadbe v fitnes centru in spremenjene prehrane še hitreje prišli do želenega rezultata. Morda niste vedeli, da lahko hujšanje pospešite z obiskom infrardeče savne, ki s svojim globinskim delovanjem velja za pospeševalca izgube odvečne telesne maščobe.

V primerjavi s finsko (klasično) savno in turško savno (parno kopeljo) pridobiva infrardeča savna na veljavi šele v zadnjem času in je marsikomu manj znana oblika uporabe savne. V finski savni se s pomočjo grelcev segreva zrak v prostoru, v turški savni pa se prostor ogreva s paro. To pomeni, da obe različici savne telo segrevata od zunaj navzven, medtem ko je prednost infrardeče savne njena sposobnost, da posameznika v njej ogreva neposredno (od znotraj navzven). Infrardeča toplota se vsrka od 4 do 5 cm globoko v človeško telo in tako segreva področje, kjer se nahaja največji delež maščobnih oblog. Poleg tega z obiskom infrardeče savne pospešujemo razstrupljanje telesa, izboljšujemo krvni obtok ter krepimo imunski sistem.Za koga je infrardeča savna primernš

V finski savni se zrak ogreje med 70° in 90° C, zato ni primerna za vsakogar. Izogibati se ji morajo posamezniki, ki imajo visok krvni pritisk oz. druge težave, povezane s srcem. Infrardeča savna pa je zaradi nižje temperature (med 40° in 60° C) primerna skoraj za vsakogar in jo lahko uporabljamo vsakodnevno. Kljub temu občutljivim ljudem priporočamo predhoden posvet z zdravnikom.  Posebno pozornost moramo nameniti vnosu tekočine, saj lahko pri enem obisku izgubimo 500 ml potu ali celo več.

Po vadbi – obisk infrardeče savne

Večina ljudi trening oblikuje ciklično, in sicer tako, da vsaj enkrat tedensko izvajajo aerobne aktivnosti na kardio napravah, saj se s takšnim treningom učinkovito borimo proti odvečni telesni maščobi. Priporočamo vam uporabo infrardeče savne po zaključku tovrstnega treninga. Z uporabo infrardeče savne takoj po treningu bomo telo ogreli tudi globinsko in tako poskrbeli za izdatnejšo izgubo maščobnega tkiva.

Kako v infrardeči savni?

Pri uporabi infrardeče savne je pomembno, da se pred njeno uporabo oprhamo in obrišemo. Zaradi nižje temperature v savni, se bomo pričeli potiti kasneje (nekje po 10 do 20 minutah, odvisno od posameznika), zato lahko v savni ostanemo dlje (tudi do 40 minut), vsekakor pa v vsakem primeru le tako dolgo, dokler se dobro počutimo. Takoj po savni prhanje ni priporočljivo, več kot dobrodošlih pa je vsaj 10 minut počitka, prhanje pa naj sledi kasneje.

Če imamo urejeno prehrano in redno vadimo, je lahko infrardeča savna dobrodošel in učinkovit pripomoček, s katerim pospešimo izgubo odvečne telesne maščobe. Ne pozabimo na zadostno uživanje tekočine in si privoščimo obisk vsaj enkrat tedensko.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja