Fit dileme – tretji del

Se pri svojih načrtih, da boste fit in zdravi, redno srečujete z vprašanji, ki vam ne dajo miru? Serija člankov Fit dileme vam na kratek in jedrnat način pomaga razbliniti dvome!

Fit dileme

Fit dilema št. 13: Želim si samodiscipline, ampak ta izgine vsakič, ko stopim v trgovino. Kaj naj naredim?

Odkar večina od nas ne vzgaja več lastne hrane, smo za nabavo živil odvisni od nakupovanja, v zadnjih letih predvsem v velikih trgovinah, ki igrajo na vse naše slabosti, da bi kupili čim več in čim več vsega, za kar sploh nismo vedeli, da bi morali imeti. Nakupovanje je za marsikoga vir stresa, ko pa smo na dieti, se stres lahko tako zaostri, da začnemo delati napake. A brez nakupovanja ne gre (razen če imamo kakšno dobro dušo, ki to počne namesto nas), zato predlagamo nekaj ukrepov, ki bodo pomagali pri tem, da med nabavo ne povozite vseh svojih novih prehranjevalnih navad in ne ubijete svojih dietnih načrtov. Ste vedeli, da je na primer najbolje kupovati po obodu supermarketov?Več si preberite TUKAJ

Fit dilema št. 14: Zadnjič ste omenjali trike, ki pomagajo hujšajočim pri nakupovanju živil: med njimi nakupovalni listek. Jaz pa še vedno ne vem, kaj naj si dam na nakupovalni listek, če se prehranjujem po LCHF?!

Resnici na ljubo, nakupovanje za LCHF je zelo enostavno 🙂 – in ni težko pasti v rutino. Nakupovalni listek za LCHF je objavljen v knjigi “Bemumast 3: Imate jajca“, a naši prijatelji pri lchflove.si so nekaj odlomkov iz te knjige objavili brezplačno: tudi nakupovalni listek ;).

Več si preberite TUKAJ

Fit dilema št. 15: Že nekaj časa se trudim s prehrano LCHF. Na začetku so kile kopnele, potem pa se je vse skupaj ustavilo. Kaj delam narobe?

Ljudje, ki se sami lotite prehranskih sprememb, ste občudovanja vredne osebe! Pogum in odločenost sta za začetek dovolj. Se pa pogosto zgodi, da ko sami urejamo prehrano, naredimo kake napake, ki se jih niti ne zavedamo. Pri LCHF je takih, možnih napak kar nekaj: previsok vnos beljakovin, prenizek vnos maščob, prenizek vnos soli, mlečni izdelki in živila, ki vplivajo na hormon inzulin, maščobe z visoko vsebnostjo maščobnih kislin omega-6 …

Podrobnosti lahko preverite v brezplačni e-knjigi “LCHF za vedno lačne”, ki je na voljo TUKAJ.

Fit dilema št. 16: Vem, da je treba za hujšanje telovaditi, ampak meni ni do telovadbe niti zunaj niti v fitnesu, ker me je malo sram. Najraje bi seznam kakih vaj za telovadbo doma. Je to smiselno?

Smo lahko iskreni? Prvič, tudi če telovadite med ljudmi, ni nobene potrebe, da vas je sram! Saj niste naredili nič narobe, pač pa ste stvari (končno) zastavili prav! Drugič, telovadba doma je fina, ni pa optimalna. Premislite o obojem, vsekakor pa je tudi vadba doma boljša kot nič vadbe. Ena od dobrih in poceni možnosti je vadbena žoga, ki stane manj kot 20 evrov.

Seznam uporabnih vaj pa najdete TUKAJ

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja