Čokoladno-skutina torta

To LCHF torto sem spekla možu za rojstni dan in bil je navdušen. Torta je brez moke in dodanega sladkorja. Biskvitno testo lahko pripravite po tem receptu. Čokoladno-skutina torta ima bogat okus, zato je dovolj že majhen košček, zraven pa se zelo prileže stepena sladka smetana.

Sestavine za biskvitno testo:1 zavitek low-carb mešanice za pripravo biskvitnega testa Chocolate Cake Mix
3 jajca
100 g masla
300 ml vode
100 ml vode
1 žlica tekoče sladke smetane

Sestavine za kremo:

400 g pasirane skute
250 g mascarpona
4 žlice sladila Sukrin Melis
200 g masla
200 g temne čokolade
3 lističi želatine

Okrasitev:

stepena sladka smetana
maline ali podobno sadje

Priprava:

Najprej se lotimo biskvitnega testa. Jajca penasto umešamo, dodamo stopljeno in rahlo ohlajeno maslo, 300 ml vode in vsebino vrečke low-carb mešanice za pripravo biskvitnega testa Chocolate Cake Mix. Če nimamo mešanice, lahko uporabimo ta recept za čokoladni biskvit brez moke in dodanega sladkorja. Pečemo po navodilih (na škatli mešanice oziroma v receptu za biskvit na povezavi) v večjem tortnem modelu, ki smo ga dobro namastili z maslom ali obložili s papirjem za peko. Pečen biskvitni oblat ohladimo in postavimo na dekorativen tortni podstavek ali krožnik. Če se nam zdi oblat zelo visok, ga lahko prerežemo in en del uporabimo za podlago, drugega pa poveznemo čez kremo (jaz sem celotnega uporabila za podlago). Oblat obdamo s snemljivim delom tortnega modela (naredimo “steno” za kremo) ter ga namočimo z mešanico iz 100 ml vode in tekoče sladke smetane.

Nato se lotimo kreme. Pasirano skuto in mascarpone dobro premešamo, vmes dodamo sladilo Sukrin Melis. Maslo stopimo, odstavimo in mu počasi primešamo sesekljano temno čokolado. Lističe želatine pripravimo po navodilih in stopljeno želatino previdno primešamo k stopljenemu maslu in čokoladi. Čokoladno mešanico primešamo k skutini kremi in krema je pripravljena. Z lopatko jo enakomerno razporedimo po biskvitnem oblatu in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik.

Dobro ohlajeno torto vzamemo iz hladilnika in ji odstranimo obod (prej s tankim nožem ločimo torto od stene oboda). Okrasimo jo s stepeno smetano in malinami.

Čokoladno-skutina torta

Dober tek 🙂

Oglejte si več receptov na www.fitkuhinja.si

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja