Čokoladna torta z mandljevim maslom

Za biskvit sem uporabila Sukrin Cake Mix mešanico za pripravo biskvita brez glutena in dodanega sladkorja. Ker sem želela čokoladni biskvit, sem ji primešala stopljeno temno čokolado. Biskvit lahko spečete tudi sami, tako da vzamete šest jajc, ločite rumenjake od beljakov, iz beljakovin naredite sneg, rumenjake penasto umešate in med mešanjem dodate štiri do šest žlic sladila Sukrin, nato primešate sneg in na koncu šest žlic mletih mandljev, pečete pri 185 st. C. 15 minut.

Sestavine za biskvit:1 zavitek mešanice Sukrin Cake Mix
4 jajca
200 ml vode
100 ml stopljene kokosove maščobe ali navadnega masla
100 g temne čokolade
malo mleka

Ostale sestavine:

750 ml sladke smetane
200 g temne čokolade
nekaj žlic mandljevega masla
2 žlici sladila Sukrin

Priprava:

Biskvit pripravimo po navodilih na embalaži mešanice Sukrin Cake Mix, s tem, da jajcem med mešanjem dodamo stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Čokoladno kremo pripravimo tako, da 500 ml sladke smetane zlijemo v posodo in vanjo nalomimo 200 g temne čokolade. Mešamo na srednji temperaturi, dokler se čokolada ne stopi. Čokoladno smetano dobro ohladimo v hladilniku (najbolje čez noč) in jo, ko je zares hladna, stepemo z mešalnikom za smetano. Mandljevo maslo premešamo s sladilom Sukrin. Preostalo smetano (250 ml) stepemo.

Pečen in ohlajen biskvit enkrat prerežemo. Prvi oblat vrnemo v tortni model, ga navlažimo z mlekom in premažemo s čokoladno smetano. Nanj položimo drugi oblat, ki ga prav tako navlažimo in premažemo z mandljevim maslom. Na vrh namažemo stepeno smetano in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik.

Dober tek 🙂

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja