Cheesecake

Lahka, osvežilna in super za neznosno vroče, poletne dni. Poskusite Cheesecake, ki jo je za Maxximum portal prispeval Uroš.

Sestavine:

Podlaga:

30 g Crispy žita s pšenično klico
30 g beljakovinskega praška maxxSHAKE ali maxxWHEY z okusom vanilije
malo mleka
cimetKrema:

1 jogurt LCA z okusom borovnice
125 g skute
100 g navadnega jogurta ali kremaste skute
1 zavitek želatine FIX

Priprava:

Podlaga

Krispije zdrobimo in jim primešamo preostale suhe sestavine. Nato počasi dodajamo mleko, tako da masa postane rahlo lepljiva in sočna. Maso porazdelimo po posodici, v kateri želimo pripraviti slaščico.

Krema

V posodi premešamo jogurt, skuto in kremasto skuto ali navaden jogurt, nato pa dodamo še želatino. Dobro premešamo in prelijemo čez podlago. Tortico pustimo počivati v hladilniku 3 ure. enostavno razrežite in cheesecake se bo enostavno ločila od nje, če se ne, pa ste bili prehitri.

Variacije:

Tortico lahko pripravite tudi v drugih okusih. Lahko na primer uporabite beljakovinski prašek z okusom čokolade, namesto cimeta pa dodate nesladkan kakav. Lahko uporabite druge sadne okuse. Pustite domišljiji svojo pot.

Sam največkrat slaščico pripravim kar v prazni plastični posodici, v kateri je pakirana skuta. Posodico na koncu tudi razrežem in slaščico postavim na krožnik. Če pustite slaščico dovolj časa v hladilniku, se bo enostavno ločila od posodice.

Sestava (celoten cheesecake):

Energijska vrednost430 kcal
Beljakovine56,2 g
Ogljikovi hidrati36,5 g
Maščobe6,7 g

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja