TEST Zakaj ob dieti ne shujšam?

Zakaj ob dieti ne shujšam?

Kako spretni ste z raznovrstnimi dietami? Poznate najboljšo dieto vseh časov? Kako dobro pa obvladujete teorijo glede zdravega prehranjevanjš Preverite s testom, ali res poznate osnove zdravega prehranjevanja, ki naj vodi v bolj zdravo življenje in – če je to potrebno – do zmanjšanja telesne teže.

1. Čez dan se prehranjujem:

a) načrtno, vsaj približno predvidim, kaj bom zaužila ta dan,
b) na hitro, ne načrtujem obrokov, pojem, kar kupim v trgovini,
c) na hitro, jem le v restavracijah.2. Zajtrk je …

a) zame najpomembnejši dnevni obrok, dobim energijo in sem dobre volje,
b) zame le eden dnevnih obrokov, včasih si ga privoščim, pogosto niti ne,
c) obrok, ki ga redno preskočim, saj nisem lačna in bi zaužila le dodatne kalorije.

3) Za kosilo pojem …

a) kakšno ribo, pusto meso, nekaj zelenjavnega in malo riža ali testenin,
b) pico, burek ali sendvič, nekaj na hitro, saj mi vedno zmanjkuje časa,
c) kar je na meniju v restavraciji, kjer se vedno prehranjujem.

4) Za večerjo pojem …

a) kakšen jogurt, nekaj skute ali tunino z malo zelenjave,
b) kar se dogovorimo v družbi, včasih pico, drugič pivo,
c) ne večerjam, po 17. uri ne zaužijem več nobene hrane.

5) Želim shujšati, zato:

a) jem več manjših obrokov, vsak drugi dan se tudi odpravim na fitnes, aerobiko ali pilates; to dobro deluje, saj se mi že poznajo rezultati,
b) ne pazim, kaj pojem, saj vsak dan obiskujem fitnes, kjer se zadržim dve do tri ure; hrana name očitno nima vpliva, zato tudi ne shujšam,
c) ne jem popoldne po 17. uri, ne hodim na aerobiko niti ne obiskujem fitnesa, saj nočem, da bi imela mišice kot bodibilderji.

Ste zbrali več odgovorov a)?

Očitno poznate osnove zdravega prehranjevanja, veste tudi, kako pomembno je ob zdravi prehrani to tudi pokuriti z bolj ali manj redno vadbo. Če bi želeli shujšati, le nadaljujte tako, pomembno je vztrajati in rezultati se bodo zanesljivo pokazali.

Ste zbrali več odgovorov b)?

Če bi želeli shujšati, je nujno, da spremenite svoje dnevne prehranjevalne navade. Poskusite z načrtovanjem obrokov, da ne zaužijete preveč ogljikovih hidratov, ki jih vaše telo morda niti ne potrebuje. Pomembno je tudi, da ne preskakujete obrokov, saj s tem tvegate prave napade lakote ob le enem ali dveh večjih obrokih. Od tod tudi želja po močnem večernem obroku, npr. pici. Razloge, da ne shujšate, čeprav obiskujete fitnes, je mogoče iskati v neurejenem prehranjevanju, poleg tega ste za običajnega obiskovalca odločno predolgo v fitnesu, saj je dovolj ura kakovostne vadbe. Če niste ravno profesionalni športnik, je vaša vadba, daljša od enournega treninga, verjetno neprimerna oziroma prelahka vadba, zapravljanje časa s pogovori ali potrata energije s pretiravanjem pri vadbi.

Ste zbrali več odgovorov c)?

Ste na najboljši poti, da ostanete, kjer ste: brez rezultatov. Ob svojem skromnem prehranjevanju, predvsem pa odrekanju, ste morda videti vitki, vendar to ni lepa vitka postava. Svojemu telesu ne pomagate prav veliko z izpuščanjem obrokov, prehranjevanjem z običajno preveč predelano hrano v restavracijah in odrekanjem hrane pozno popoldne. Prav zato verjetno sploh nimate energije za popoldansko redno vadbo. Z rednimi majhnimi obroki bi imeli dovolj energije ves dan, tudi da bi se lotili vadbe, ki bi vam pomagala učvrstiti telo in oblikovati postavo. Brez skrbi, bodibilderske mišice so vam ob vaši prehrani nedosegljive.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja