Low-Carb hamburgerji

Če v svoji prehrani omejujete ogljikove hidrate ali ne uživate glutena, lahko hlebčke za hamburgerje pripravite z mešanico za low-carb kruh Sukrin Bread Mix. Tako pripravljeno testo je brez pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje ter ima ca. 85 odstotkov manj ogljikovih hidratov kot običajni hlebčki. Je odličnega okusa in mehke strukture, v kombinaciji s popečeno slanino in sočno pleskavico pa sploh ne boste opazili, da ne jeste običajnega kruha.

Sestavine (za 3 hamburgerje):1 zavitek Sukrin Bread Mix mešanice*
500 g mletega mesa
1 žlička gorčice
sol
poper
timijan

Za paradižnikovo omako:

1 žlica paradižnikovega koncentrata
origano
sol
malo hladne vode

Dodatki:

6 rezin slanine
sir
listi solate

*Na voljo v trgovinah Maxximum Shop.

Priprava:

Mešanico Sukrin Bread Mix pripravimo po navodilih (pečemo ca. 30 minut pri 170 ËšC). Mleto meso premešamo z gorčico ter začinimo s soljo, poprom in timijanom. Maso pustimo počivati vsaj 15 minut.

Medtem pripravimo paradižnikovo omako, tako da paradižnikov koncentrat začinimo s soljo in origanom. Za ustrezno gostoto mešanici po žličkah dodamo hladno vodo.

Ko je mesna masa uležana in hlebčki pečeni, lahko začnemo pripravljati hamburgerje. Na štedilnik postavimo ponev in v njej popečemo rezine slanine. Maščobe, ki je ostala, ne zavržemo, temveč na njej popečemo pleskavice, ki smo jih oblikovali iz mesne mase.

Hlebčke prerežemo na pol. Spodnjo polovico namažemo s paradižnikovo omako, obložimo s pleskavico, slanino, sirom in listi solate. Pokrijemo z drugo polovico hlebčka in se prepustimo užitkom.

Low-Carb hamburger

Dober tek 🙂

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja