Dietne sladice brez dodanega sladkorja

Avokadova krema

Sestavine:

1 avokado
1 merica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey, okus vanilja
100 g pasirane skute
1 žlička grenkega kakava
malo hladne vodePriprava:
Avokadovo meso izdolbemo v multipraktik, dodamo prašek Maxximum Pure Whey in premešamo. Kremo nadevamo v skodelice in dodamo skuto. Če nimamo pasirane skute, lahko navadno skuto spasiramo v multipraktiku. V skodelici zmešamo kakav z malo hladne vode in prelijemo čez skuto.

Dvoplastni kokosovi pralineji

Sestavine:

4 kocke kokosove maščobe
1 merica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey, okus vanilja
1 zvrhana žlička grenkega kakava

Priprava:
V majhni kozici na srednji temperaturi raztopimo dve kocki kokosove maščobe, dodamo pol merice praška Maxximum Pure Whey in dobro premešamo. Maso prelijemo v modelčke za pralineje ali za ledene kocke in ohladimo. Za hitrejše strjevanje lahko modelčke postavimo za deset minut v zamrzovalnik.

Ko je prva plast strjena, pripravimo drugo po istem postopku: preostali kocki kokosove maščobe raztopimo, dodamo pol merice praška Maxximum Pure Whey, žličko kakava in dobro premešamo. Napolnimo modelčke in ponovno počakamo, da se masa strdi. Pralineje hranimo v hladilniku.

Gumijasti bonboni

Sestavine:

6 listov bio želatine
1 merica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey
250 ml vode

Priprava:
Želatino pripravimo po navodilih proizvajalca. V 250 ml vode vmešamo prašek Maxximum Pure Whey, nato dodamo stopljeno želatino in dobro premešamo. Napolnimo modelčke in jih shranimo v hladilniku, da se masa strdi. Uporabimo lahko poljubni okus praška Maxximum Pure Whey.

Vaniljev puding s kokosom

Sestavine:

300 ml kokosovega mleka
2 jajci
1 merica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey, okus vanilja
8 listov bio želatine
2 žlici kokosove moke

Priprava:
Rumenjaka ločimo od beljakov. V posodi dobro premešamo kokosovo mleko, rumenjaka in prašek Maxximum Pure Whey. Maso prelijemo v kozico in počasi segrevamo na srednji temperaturi. Pazimo, da masa ne zavre. Mešamo tako dolgo, da se masa prične zgoščevati (20 do 30 minut).

Ko se masa dovolj zgosti, previdno vmešamo kokosovo moko in sneg beljakov. Pustimo, da se puding ohladi, medtem pripravimo želatino po navodilih proizvajalca. Vmešamo jo v puding, prelijemo v skodelice in postavimo v hladilnik vsaj za dve uri.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja