Beljakovinske napolitanke

Beljakovinske napolitanke

So napolitanke res lahko brez sladkorja, bogate z beljakovinami in primerne za vse, ki pazijo na zdravo prehrano?Sestavine:

160 g oblatov za napolitanke (1 paket)
100 g mandljev
120 g Maxx Desserta, okus čokolada
80 g Maxximum Pure Wheya, okus čokolada
80 g kakava v prahu
30 g želatine
tekoče sladilo
rumova aroma
čokoladni preliv

Priprava:

Spodnji oblat, ki ga obrnemo tako, da drobnejša mrežica leži navzdol, postavimo na pladenj.

Pripravimo namaz: najprej zmešamo mlete mandlje, Maxx Dessert, Maxximum Pure Whey ter kakav na suho. Želatino polijemo z žlico ali dvema hladne vode in pustimo 5 minut oziroma toliko, da nabrekne. Medtem segrejemo 3 dl vode, v katero damo sladilo in aromo. Preden voda zavre, v njej stopimo želatino in prelijemo suho mešanico ter dobro zmešamo – želatina ne sme vreti, sicer bo odpovedala poslušnost. Če se mešanica prehitro zgosti, dolijemo vroče vode (nikar mrzle).

Odvisno od števila oblatov, ki jih nameravamo porabiti, razdelimo maso in jo ne preveč na debelo razmažemo po oblatu. Pokrijemo z naslednjim, ki mora biti obrnjen tako kot prvi. Vajo ponovimo do zadnjega oblata, ki pa naj ima drobnejšo mrežico obrnjeno navzgor.

Vse skupaj obtežimo in pustimo, da se ohladi.

Ko so napolitanke hladne, lahko vzamete v roke oster nož in jih razkosate, take pa prelijete s čokoladnim prelivom (najbolj praktični so prelivi, ki se jih kupi že v vrečki. To se 10 minut segreva v vreli vodi, potem pa naravnost iz vrečke prelije po želeni dobroti). Možno je tudi obratno – odvisno, koliko ste spretni z rezanjem strjenega preliva.

Sestava (ocena):

 Skupaj*Košček*
Energijska vrednost2313,53 kcal25,71 kcal
Beljakovine209,50 g2,33 g
Ogljikovi hidrati158,25 g1,76 g
Maščobe84,64 g0,96 g

* brez čokoladnega preliva
** skupaj približno 90 koščkov

Različice:

  • namesto mandljev lahko uporabite lešnike, laneno seme ali pa ničesar – po želji
  • čokoladni preliv ni obvezen
  • če vam čokoladni okus ni všeč, lahko vzamete beljakovinske nadomestke kakega drugega okusa, prav tako dodatke: vanilijeva aroma, sadne arome …
  • kakav pa lahko nadomestite z ustrezno količino beljakovinskega nadomestka (skušajte ohraniti razmerje med kazeinskimi in sirotkinimi nadomestki v razmerju 3:2, da masa ne bi izgubila potrebne trdnosti) ali kakšnim rumenjakom (če se ne bojite salmonele)
  • nenazadnje bi morda bile čisto okusne tudi s skutinim namazom

Dober tek!

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja