Beljakovinski narezek za zabave

Zagotovo se kdaj znajdete pred dilemo, kaj ponuditi gostom na zabavi in obenem ostati v okviru začrtane diete oziroma zdravega prehranjevanja. Vse kar potrebujete je le nekaj osnovnih beljakovinskih živil in kanček iznajdljivosti.

Potrebujemo:

goveji pljučni file
piščančje prsi v ovitku
pršut
prekajenega lososa
raznoliko zelenjavo
limono
vejico peteršilja
celi poper
korenjeOstalo:

modelčki za piškote
kokosovo maslo

Goveji pljučni file popečemo na teflonski posodi, ki smo jo predhodno pomazali s kokosovim maslom. Ko je file pečen, ga ohladimo in narežemo na tanke rezine. Najlažje boste to storili kar z uporabo naprave za rezanje salam in sira. S to napravo na tanke rezine narežemo tudi pršut, ki mu še prej odstranimo vso maščobo.

Na rezine govejega file položimo malo lososa in vse skupaj zavijemo v zvitek, ki ga zatesnimo z zobotrebcem. Pršut, preostalega lososa in zvitke lepo razporedimo po pladnju ali kuhinjski deski.

Piščančje prsi v ovitku narežemo na malo debelejše rezine in iz njih s pomočjo modelčkov za piškote, ustvarimo najrazličnejše oblike. Nekaj srčkov, zvezdic ali lunic lahko ustvarimo tudi iz rezine govejega pljučnega fileja.

Pomembno je, da vsa živila lepo razporedite po pladnju. Narezek dodatno okrasite še z gobami, vejicami peteršilja, poprom in rezinami limone. Zraven ponudite še korenčkove palčke. Korenje preprosto narežite na dolge, tanke palčke in jih postavite v skodelico.

Za konec pa lahko narezek okrasite še s kakšnim znakom ali sporočilom, ki ga izdelate sami. Pomembno je, da za ustvarjanje takšnih jedi nikar ne pozabite vklopiti svoje domišljije.

Sestava za posamezna živila:

100 gkcalB (g)OH (g)M (g)
goveja pljučna9216,202,5
pršut1621828
piščančje prsi v ovitku92180,52
prekajeni losos11718,304,3

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja