Torta Zimsko sonce

Če zimske sivine ne morete ukrotiti z občasnimi obiski solarija in priprošnje k nebu po večji količini sonca ne zaležejo, se vam bo slej ko prej zgodilo, da boste sonce iskali v hladilniku. Nikar! Razen če bo to torta Zimsko sonce, ki je preprosta za pripravo in jo lahko uporabljate na masi ali pa, če jo še malce oskubite, tudi na definiciji.

Sestavine:

Biskvit

400 g beljakov
200 g rumenjakov
3 g masla
100 g ovsenih kosmičev
13 g pecilnega praškaNamaz

500 g posnete skute
30 g Hy-Pro 85 praška, okus čokolada
70 g maxxWHEY praška, okus čokolada
100 g rozin
sladilo v posipu
rumova aroma
vanilijeva aroma

Priprava:

Najprej se lotite priprave biskvita. Beljake in pecilni prašek stepete v sneg, v drugi posodi pa rumenjake posujete s sladilom v posipu (toliko sladila, da so rumenjaki na tanko prekriti) in jih dobro zmešate tako, da dobi mešanica svetlejšo barvo. Beljake in rumenjake previdno in nežno zmešate ter dodate ovsene kosmiče. Maso vlijete na pomaščen pekač in pecite približno pol ure pri 175 stopinjah Celzija – lahko tudi kakšno minuto dlje, če mislite, da s tem ne boste vsega skupaj zažgali.

Biskvit se mora nato ohladiti. Ko je ohlajen, ga iz pekača prekucnite na pladenj ali čisto krpo, kjer ga boste po dolžini razrezali na tri oblate. Če je pecivo dovolj mehko, vam bo to nemara uspelo z ostrim nožem, sicer pa okrog biskvita samo zarežite vtor, oblat pa naredite tako, da po dolžini biskvita zarežete z dovolj dolgim kosom sukanca, ki ga z obema rokama povlečete skozi pecivo.

Priprava namaza je enostavna. Ker imate razvite, velike, močne in vzdržljive roke, vam ne bo težko zmešati skute in beljakovinskih praškov brez dodane tekočine v lepo maso. Po želji lahko dodate sladilo in aromo, na koncu pa še rozine, ki ste jih prej namočili v vroči vodi.

Ostane samo še najlažje. Polovico namaza namažite na spodnji oblat, pokrijte s srednjim, nanj navrzite še preostali namaz in pokrijte z vrhnjim oblatom.

Ko se zadeva pošteno ohladi, je čas, da se začnete sončiti. Mimogrede: s temi količinami ima torta nekaj manj kot 1400 gramov. Zelo verjetno je NE SMETE in NE ZMORETE zmazati sami. Povabite na degustacijo koga, ki misli, da so proteini nekaj, kar si špricaš v žilo.

Sestava za celo torto:

Energijska vrednost2408,54 kcal
Beljakovine231,29 g
Ogljikovi hidrati174,35 g
Maščobe80,15 g

Različice:

  • poskusite v rumenjakovo maso kaniti nekaj kapljic limonovega soka
  • če vam nikakor ne gre kombinacija skuta-kakav, lahko namesto kakavovih vzamete beljakovinske nadomestke in arome drugih okusov (vanilija, sadje)
  • komur enostavni ogljikovi hidrati niso sovražnik, lahko sladilo v posipu zamenja s sladkorjem, v primeru vanilijevega namaza pa lahko v torto nareže kak kos sadja po želji
  • za vonjave, ki bodo nastale po peki biskvita in bodo spominjale na *cenzurirano*, sosedom odgovarjate sami 😉

Dober tek!

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja