SUKRIN – prehranski izdelki za privržence low-carb prehrane

Sukrin je norveško podjetje, ki že od leta 2007 iz naravnih sestavin izdeluje zdrave prehranske izdelke odličnega okusa in z najkakovostnejšimi sestavinami. Ne glede na to, ali sledite low-carb dieti, želite zmanjšati sladkor v prehrani, ne uživate glutena ali želite zaužiti več prehranskih vlaknin, so izdelki Sukrin odlična izbira.

Naravna sladila brez energijske vrednosti kot alternativa sladkorju

Marsikdo, ki se izogiba sladkorju, ne želi namesto njega uživati umetnih sladil, a včasih je najti naravno, kakovostno in okusno sladilo, ki je kar najbolj podobno sladkorju, pravi izziv. Sukrinova naravna sladila se uvrščajo med sladila, ki se po okusu in strukturi kar najbolj približajo sladkorju, a so brez kalorij (brez kJ). Njihova energijska vrednost je torej enaka nič.Sladila Sukrin so izdelana iz sladkornega alkohola eritritola. Eritritola ne smemo zamešati z umetnimi sladili, saj je popolnoma naraven. Pridobljen je z naravnim postopkom fermentacije glukoze, ki prihaja iz gensko nespremenjenega koruznega škroba. Ne vpliva na dvig krvnega sladkorja in inzulina ter je popolnoma brez energijske vrednosti. Tehnično gledano eritritol spada med ogljikove hidrate (zato boste na deklaraciji opazili, da se šteje pod skupne ogljikove hidrate), vendar se v telesu obnaša drugače kot sladkorji ali škrob. Glavna razlika je v tem, da se v telesu ne izkoristi za energijo, temveč se v nespremenjeni obliki izloči z urinom. Sladila Sukrin ne vsebujejo umetnih barvil in konzervansov ter so naravno brez glutena.

Na voljo so različna sladila Sukrin:

  • Sukrin v drobnih kristalih je eritritol v svoji čisti obliki in dosega ca. 75 % sladkosti sladkorja, a je brez energijske vrednosti. Za nadomestitev ene žlice sladkorja potrebujete eno žlico in pol Sukrina.
  • Sukrin:1 je primeren takrat, ko želite enako sladilno moč kot sladkor, saj Sukrin:1 poleg eritritola vsebuje tudi kanček stevie. Ena žlica sladila Sukrin:1 nadomesti eno žlico sladkorja. Tudi Sukrin:1 je brez energijske vrednosti.
  • Sukrin+ je primeren takrat, ko želite večjo sladilno moč, saj Sukrin+ poleg eritritola vsebuje še malce več stevie kor Sukrin:1. Ena žlica sladila Sukrin+ nadomesti dve žlici sladkorja. Tudi Sukrin+ je brez energijske vrednosti.
  • Sukrin Gold je sladilo za ljubitelje rjavega sladkorja. S svojo naravno aromo sladu in strukturo drobnih kristalov je popolna alternativa rjavemu sladkorju. Ena čajna žlička vsebuje manj kot eno kalorijo (4,2 kJ).
  • Sukrin Icing se od ostalik Sukrinovih sladil razlikuje po tem, da je drobno mlet. Gre torej za nadomestilo sladkorja v prahu brez energijske vrednosti. Odličen je za slajenje pijač, za pripravo sladic, za ledene sladkorne tortne oblive in za izdelavo marcipana brez sladkorja.

Razmaščene low-carb moke Sukrin

Mandljeva moka Sukrin je odlična izbira za vse, ki ne uživajo pšenične ali drugih žitnih mok. Izdelana je iz hladno stisnjenih in fino mletih mandljev. Ker je razmaščena, ima v primerjavi z navadnimi mletimi mandlji 80 % manj maščobe, zaradi česar je njena struktura bolj podobna navadni moki. Je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem. Razmaščena mandljeva moka Sukrin ima tudi visoko vsebnost beljakovin, in sicer kar 50 %.

Kokosova moka Sukrin je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Je razmaščena in fino mleta ter iz ekološke pridelave. Sukrin razmaščena kokosova moka ima manj maščobe kot navadna kokosova moka, poleg tega je fino mleta in ima zato boljše lastnosti za peko. Je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.

SLIKA

Sezamova moka Sukrin je fine svetle strukture in milega, rahlo sladkega okusa. Ima 15 % prehranskih vlaknin in 46 % beljakovin. Vsebuje le 6 % ogljikovih hidratov in je brez glutena. Razmaščena sezamova moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, testa za pico, peciv in piškotov.

SLIKA

Mešanice za peko low-carb kruha in peciva

Sukrin ponuja več mešanic za peko – tri za pripravo kruha in dve za pripravo peciva. Vse mešanice so brez dodanega sladkorja, soje, umetnih barvil, konzervansov in GMO.

Fiber Bread Sukrin mešanica za peko low-carb kruha je med nizkohidratnimi kruhi nekaj posebnega. Je odličnega okusa in mehke teksture, ena rezina (40 g) pa ima le 1 g ogljikovih hidratov. Mešanica ne vsebuje pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje. Fiber Bread Sukrin je izredno enostaven za pripravo, vsebino vrečke zgolj stresete v posodo, dodate vodo, testo nadevate v pekač ali oblikujete štruco oziroma bombetke in spečete. Z njim lahko v vseh primerih zamenjate običajni kruh, z njim pripravite sendviče, prav tako ga lahko popečete v toasterju. Za še boljši okus lahko testu med pripravo dodate sesekljane olive ali posušene koščke paradižnika, prav tako tudi rozine ali orehe. Ena mešanica zadostuje za pripravo 530 g kruha.

Protein Bread Sukrin mešanica ne vsebuje semen in je namenjena pripravi nizkohidratnega kruha. Tudi ta mešanica je brez pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje. Ima kar 15 % beljakovin in le 2 g ogljikovih hidratov na rezino. Poleg priprave kruha je z mešanico možno pripraviti tudi najrazličnejše štručke, testo za pico in tortilje. Ena mešanica zadostuje za pripravo 600 g kruha.

Chia Bread Sukrin mešanica je prav takob rez pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje, poleg tega pa tudi brez jajc. Ima kar 15 % beljakovin in le 1,3 g ogljikovih hidratov na rezino. Poleg priprave kruha je z mešanico možno pripraviti tudi najrazličnejše štručke, testo za pico in tortilje. Ena mešanica zadostuje za pripravo 600 g kruha.

Mešanice za peko low-carb peciva

Cake Mix Sukrin vam omogoča pripravo odličnega peciva z zmanjšanim deležem ogljikovih hidratov in brez sladkorja. Ena vrečka zadostuje za ca. 800 g peciva. Priprava je enostavna, mešanici dodate jajca, vodo in olje ali stopljeno maslo. Spečete lahko biskvit za torto ali muffine.

Izdelki Sukrin so vam na voljo v trgovinah Maxximum Shop po Sloveniji in v e-trgovini www.maxximumshop.si.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja