SUKRIN – prehranski izdelki za privržence prehrane z malo ogljikovimi hidrati brez glutena in brez sladkorja

Navdušenci nad prehrano z malo ogljikovimi hidrati (low carb), pozor! Od sedaj naprej vam v trgovinah Maxximum Shop ponujamo naravna sladila, low carb moke in posebne mešanice za pripravo kruha in peciv brez glutena in brez sladkorja Sukrin.

Sukrin je norveško podjetje, ki že od leta 2007 iz naravnih sestavin izdeluje zdrave prehranske izdelke, ki združujejo odličen okus in najkakovostnejše sestavine. Ne glede na to, ali sledite low carb dieti, želite zmanjšati sladkor v prehrani, ne uživate glutena ali želite zaužiti več prehranskih vlaknin, so Sukrin izdelki odlična izbira.


Ne zamudite aktualnih akcij!


Naravna sladila brez energijske vrednosti kot alternativa sladkorju

številni posamezniki, ki se izogibajo sladkorju, ne želijo uživati umetnih sladil, a najti naravno sladilo, ki je kar najbolj podobno sladkorju, je pravi izziv. Sedaj so vam na voljo Sukrinova naravna sladila, ki se po okusu in strukturi izmed vseh sladil najbolj približajo sladkorju, a so brez energijske vrednosti.

Sukrin sladila so izdelana iz sladkornega alkohola eritritola. Eritritola ne smemo zamešati z umetnimi sladili, saj je popolnoma naraven. Pridobljen je z naravnim postopkom fermentacije glukoze, ki prihaja iz gensko nespremenjenega koruznega škroba. Ne vpliva na dvig krvnega sladkorja in inzulina ter je popolnoma brez energijske vrednosti. Tehnično gledano eritritol spada med ogljikove hidrate, vendar se v telesu obnaša drugače kot sladkorji ali škrob. Glavna razlika je v tem, da se v telesu ne izkoristi za energijo, temveč se v nespremenjeni obliki izloči z urinom. Sukrin sladila ne vsebujejo umetnih barvil in konzervansov ter so naravno brez glutena.

Na voljo so vam štiri različna sladila Sukrin:

  • Sukrinv drobnih kristalih je eritritol v svoji čisti obliki in dosega 75 % sladkosti sladkorja, a je popolnoma brez energijske vrednosti. Za nadomestitev ene žlice sladkorja potrebujete eno žlico in pol Sukrina.
  • Sukrin+ je primeren takrat, ko želite večjo sladilno moč, saj Sukrin+ poleg eritritola vsebuje tudi steviol glikozid rebaudiozid A (stevio). Ena žlica sladila Sukrin+ nadomesti dve žlici sladkorja. Tudi Sukrin+ je brez energijske vrednosti.
  • Sukrin Gold je sladilo za ljubitelje rjavega sladkorja. S svojo naravno aromo sladu in strukturo drobnih kristalov je popolna alternativa za običajni rjavi sladkor. Ena čajna žlička vsebuje manj kot eno kcal.
  • Sukrin Melis je nadomestilo sladkorja v prahu brez energijske vrednosti. Odličen je za pripravo sladic, za ledene sladkorne tortne oblive in za izdelavo marcipana brez sladkorja.

Bio razmaščena mandljeva moka

Sukrin bio razmaščena mandljeva moka je odlična izbira za vse, ki ne uživajo pšenične ali drugih žitnih mok. Izdelana je iz hladno stisnjenih in fino zmletih španskih mandljev. V primerjavi z navadnimi zmletimi mandlji ima za 80 % manj maščobe, zaradi česar je njena struktura bolj podobna navadni moki. Razmaščena mandljeva moka je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.

V Sukrin bio razmaščeni mandljevi moki je 80 % maščobe odstranjene s hladnim stiskanjem, zaradi česar so njene lastnosti pri peki v primerjavi z običajnimi mletimi mandlji bolj podobne mokam iz žit in je peka z njo lažja. Zaradi nižjega deleža maščobe je njena energijska vrednost za 53 % nižja v primerjavi z navadno mandljevo moko, poleg tega ima daljši datum minimalne trajnosti. Ima več ohranjenih mineralov, predvsem magnezij, železo, kalij, baker, mangan in cink. Sukrin razmaščena mandljeva moka ima tudi visoko vsebnost beljakovin, in sicer kar 40 %.

Mešanice za peko brez glutena in brez sladkorja

Sukrin ponuja tri mešanice za peko – dve za pripravo kruha in eno za pripravo peciva. Vse mešanice so brez pšenice, brez glutena, brez sladkorja in brez soje. Vse mešanice so brez umetnih barvil, konzervansov in brez GMO.

Sukrin Low Carb mešanica za kruh s sončničnimi in bučnimi semeni je namenjena pripravi edinstvenega kruha odličnega okusa in mehke strukture, ki vsebuje le 1 g ogljikovih hidratov na rezino. Je brez pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje. Sukrin Low Carb kruh s semeni je izredno enostaven za pripravo, vsebino vrečke zgolj stresete v posodo, dodate vodo, testo nadevate v priložen pekač in spečete. Z njim lahko v vseh primerih zamenjate običajni kruh, z njim pripravite sendviče, prav tako ga lahko popečete v toasterju. Za še boljši okus lahko testu med pripravo dodate sesekljane olive ali posušene koščke paradižnika, prav tako tudi rozine ali orehe. Ena mešanica zadostuje za pripravo 530 g kruha.

Sukrin Low Carb mešanica za kruh z ovsom in sezamom ne vsebuje semen in je namenjena pripravi nizkohidratnega kruha. Tudi ta mešanica je brez pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje. Ima kar 15 % beljakovin in le 2 g ogljikovih hidratov na rezino. Poleg prirpave kruha je z mešanico možno pripraviti tudi najrazličnejše štručke, testo za pico in tortilje. Ena mešanica zadostuje za pripravo 600 g kruha

Mešanica za peko peciva brez glutena vam omogoča pripravo odličnega peciva z zmanjšanim deležem ogljikovih hidratov in brez sladkorja. Ena vrečka zadostuje za ca. 800 g peciva. Priprava je enostavna, mešanici dodate jajca, vodo in olje ali stopljeno maslo. Spečete lahko torto ali muffine.

Fiberfin visokovlakninska moka

Fiberfin visokovlakninska moka se uporablja kot delna zamenjava navadne moke. Je naravno brez glutena in vsebuje kar 60 % vlaknin. Fiberfin moka je izdelana iz avstralske koruze, vzgojene na tradicionalni način brez uporabe genskega inženiringa (brez GMO). Vsebuje škrob amilozo, ki je odporen na želodčno kislino in ga prebavni encimi ne razgradijo (t. i. odporni škrob). Odporni škrob se ne uporabi za energijo in se obnaša kot prehranska vlaknina, torej uravnava krvni sladkor in ugodno vpliva na prebavo.

Z uporabo Fiberfin moke na enostaven način povečate količino prehranskih vlaknin v jedeh kot so kruh, pica, palačinke, pite, vaflji, muffini in torte. Pomembna prednost Fiberfin moke je, da ne vpliva na okus, teksturo in videz jedi. Vsebuje 60 % vlaknin in le 31 % ogljikovih hidratov. Ena žlica Fiberfin moke zagotovi toliko vlaknin kot 100 g navadne polnozrnate moke.

Izdelki Sukrin so vam na voljo v trgovinah Maxximum Shop po Sloveniji in v e-trgovini www.maxximumshop.si.


TOP izdelki po odličnih cenah


Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja