Lahko kreatin pripomore k bolj mobilni jeseni življenja?

Vadba z utežmi in povečan vnos beljakovin imata dokazano številne pozitivne vplive na naše telo.

Z dviganjem uteži in uživanjem beljakovin ne boste pridobili le lepo oblikovanega telesa, temveč boste poskrbeli tudi za svojo mobilnost, preventivo pred poškodbami ter zdrav imunski sistem in celostno zdravje, ne glede na vašo starost. Starejši kot smo, večja je namreč izguba telesne mase.



Sarkopenija je s starostjo pogojena anatomska sprememba skeletnih mišic. Pomeni progresivno upadanje količine mišičnega tkiva in njegove učinkovitosti, kar se kaže v zmanjšani mišični moči in slabši vzdržljivosti.

Pozitivni učinki treninga z utežmi, kot so izboljšanje kostne gostote in povečanje oziroma ohranjanje mišične mase in moči, so bili že večkrat dokazani. Strokovnjaki iz fakultete za kineziologijo in zdravstvene vede univerze Regina iz Kanade so šli korak naprej. Zanimalo jih je, ali ima lahko kombinacija kreatina in treninga z utežmi še več koristi za naše telo. Rezultati študije so pokazali, da ima omenjena kombinacija boljši učinek na ohranjanje mišične mase in mišične moči kot trening sam brez dodanega kreatina. Pozitivni učinki uživanja kreatina so se pokazali tako pri izboljšanju mineralne gostote kosti, kot tudi pri izboljšanju same sestave kosti.

Znanstveniki so zaključili, da lahko kombinacija treninga z utežmi in uživanje kreatina bistveno pripomore k ohranitvi mišične mase in kostne gostote. Na tak način lahko ostanemo mobilni še dolgo časa in si s tem omogočimo lažjo jesen življenja.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja