Brez strahu v fitnes center

Najtežji je prvi korak.

Odločitev je padla: začeli boste z zdravim življenjskim slogom. Zavedate se, da sta rekreacija in zdrava prehrana pot do cilja, toda kako začeti, kam se podati in kdo vam lahko pomagš Če ne želite biti popolnoma sami na tej trnovi poti, vam predlagamo, da obiščete fitnes center, kjer vam bodo nudili vso potrebno pomoč.

Znebite se pradavnega mita o fitnes centrih

Naj vas potolažimo, da fitnes že dolgo več ne označuje tega, kar je zanj veljalo pred davnimi leti. To ni zbirališče mladih popolnih teles in bodybuilderjev, ki z napornimi treningi odstranjujejo še zadnje grame maščobe na svojih trebušnih mišicah. Ker je namen fitnesa oblikovati telo, se podučiti o pravilni prehrani in zdravemu načinu življenja, se družiti in zabavati, boste tam srečali ljudi vseh starosti, spolov in postav. Vadba v fitnesu postaja vse bolj tudi preventiva pred različnimi boleznimi in splošen recept za dobro počutje, zato se zanjo odloča vse več širše populacije.Fitnes inštruktor

še ena dobra novica – v vsakem sodobnem fitnes centru vam bo kot začetniku pomagal fitnes inštruktor, ki pozna vaše strahove in razume vaše želje. Po prijaznem pozdravu in nekaj izmenjanih besedah se boste takoj počutili bolj sproščeno. Vaša vadba bo potekala pod budnim očesom strokovnjaka, ki je tam zato, da se vi počutite dobro in da pravilno izvajate vaje. Tako bo prva ura vadbe v prijetnem vzdušju za vami, domov pa boste odšli polni energije, novih informacij in načrtov za prihodnje treninge. No, pa le ni bilo tako težko.

Z veseljem na trening

Ko začnete obiskovati fitnes center, se vam odpira nov svet. Pričeli ste se gibati – zaradi fitnes inštruktorja prvič v življenju celo veste, kaj se z vašim telesom med vadbo dogaja, spremenili ste prehranjevalne navade in pripravljeni ste na “popolno preobrazbo“. Polni načrtov za poletje zdaj redno in z veseljem obiskujete prej tako zastrašujoč fitnes center. Morate si priznati, da se tam prav dobro počutite, spoznali ste tudi nekaj “sotrpinov“, s katerimi po končanem treningu ne greste na napitek iz hmelja, ampak spijete beljakovinski napitek, s katerim okrepite boleče mišice. Vsi strahovi, ki so vas preganjali na začetku, so bili odveč.

Bodite zgled in poskrbite za red

Tako kot se doma ne počutite najbolje, če je vaše bivališče neurejeno, je potrebno tudi v fitnes centru skrbeti za red in čistočo, zato vedno za seboj pospravite rekvizite, ki ste jih uporabljali, z brisačo, ki spada k obvezni opremi vsakega vadečega, pa zaščitite površine, na katerih izvajate vaje. Prav tako uporabljate čiste športne copate in ne posedajte na napravah, ki jih ne uporabljate več. Zavedajte se tudi, da vadite na lastno odgovornost, zato ne preizkušajte mej svoje vzdržljivosti, saj se lahko hitro poškodujete.

Čeprav ste se ob svojem prvem obisku fitnes centra počutili prestrašene in ste pred vrati morda razmišljali, ali bi sploh vstopili, vam je sedaj jasno, da so bile vaše skrbi odveč. Vadba vam predstavlja sprostitev, druženje s somišljeniki pa vas še dodatno motivira pri doseganju svojih ciljev. S pomočjo fitnes inštruktorja poskrbite za pravilno izvedbo vaj, s čimer se izognete morebitnim poškodbam, ter ne odnehajte že po nekaj tednih. Upoštevajte splošni bonton in bonton fitnes centra, saj boste tako vedno dobrodošli in zgled novim članom.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja