The Sarcev Milos Maximum Hypertrophy Training Camp – reportaža

Miloš šarčev je legenda ex YU bodybuildinga in profesionalni tekmovalec, ki je dolga leta držal rekord v profesionalnih nastopih. Pred kratkim ga je sicer prehitel Dexter Jackson, vendar še vedno oba zelo izstopata po številu pred drugimi. Zadnja desetletja pa je šarčev bolj kot tekmovalec z enim najbolj estetsko grajenih teles znan kot trener vrhunskih bodybuildejev. Predvsem je znan po tem, da neznane tekmovalce hitro pripelje v sam vrh. Treniral je Wolfa, Dennisa Jamesa, Badela, Naserja, Hideta, Sergia Olivo jr. in številne druge.

Gašper Grom Miloš Šarčev

Miloša sem srečal že večkrat in se imel z njim možnost tudi pogovarjati. Poznam ga kot osebo, ki nima skrivnosti in govori o stvareh neposredno. Ko sem videl, da se vrača iz ZDA, kjer trenutno živi, in da bo imel v Kölnu tridnevni seminar oziroma camp z omejenim številom oseb, ki se jim bo lahko maksimalno posvetil, sem ga nemudoma kontaktiral in se dogovoril za udeležbo na campu.Gašper Grom Miloš Šarčev

Sedaj lahko rečem, da mi nikakor ni žal. To je ena najlepših izkušenj v življenju. Nabral sem si veliko novega znanja, predvsem pa doživel intenziteto treningov, kakršne nisem še nikoli doslej.

Gašper Grom Miloš Šarčev

V treh dneh smo imeli 6 treningov, v katerih smo odtrenirali celo telo, in nekaj ur teoretičnih predavanj in pogovorov na temo prehrane, treninga in tekmovanja.

Maxximum Pure Whey in dodatni izdelek

Kdor spremlja način treninga, ki ga zagovarja Miloš, ve, da to niso običajni treningi. To so dolgi treningi največje intenzitete z uporabo številnih tehnik intenzivnosti predvsem pa tako imenovanih gigantskih serij.

Gašper Grom Miloš Šarčev
Gašper Grom Miloš Šarčev

Kako je bil videti npr. trening sprednjih nog, ki smo ga naredili v petek (eden izmed treningov v nedeljo je bil noge s poudarkom na zadnjem delu):

3x gigantska serija (vaja ena za drugo, brez odmorov … le toliko da se premakneš od naprave do naprave):

  1. SISSY SQUATS 10 ponovitev
  2. ALTERNATE LUNGES with BARBELL 10 ponovitev vsaka noga
  3. FRONT SQUATS 10 ponovitev
  4. BACK SQUATS 10 ponovitev
  5. WALKING LUNGES kakih 10 metrov, ravno da se sprehodiš do naslednje naprave
  6. PENDULUM MACHINE (nekakšna počep naprava, ponovitve smo izvajali zelo počasi, s tem da je Miloš pri negativnem delu še dodatno potiskal navzdol)
  7. LEG PRESS 10 ponovitev, na popolno kontrakcijo
  8. TRAP BAR SQUAT 10 ponovitev
  9. BARBELL ZERCHER SQUAT 10 ponovitev
  10. BARBELL STEP UP (LATERAL) between two benches 10 ponovitev

Torej 10 vaj za noge, večina osnovnih pravzaprav brez vmesnega odmora. Ob tem uporaba različnih tehnik, ki so se od vaje do vaje razlikovale. Negativne, forsiranje, polovične, počasne izvedbe, maksimalna kontrakcija in druge. Verjemite mi, že prva vaja te uniči. A razmere, torej majhna skupina trenirajočih, ki med sabo tekmujejo, in Miloš, ki te motivira, vodi do tega, da presežeš svoje sposobnosti in daš vse od sebe.

Ko smo mislili, da je treninga konec, smo ga zaključili s 100 ponovitvami na nožnem potisku.

Ko je kolega in priznani mednarodni trener Mauro Sassi izvedel, da grem na trening z njim, mi je poslal sporočilo: “Upam, da preživiš :)”

Video posnetka ene izmed gigantskih serij za triceps:

Gašper Grom Miloš Šarčev

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja