Okusna beljakovinska krema brez sladkorja – Maxx Dessert – odličen spremljevalec diete

V mesecih pred poletjem se marsikdo loti shujševalne diete. Eden izmed največjih problemov, ki se pri tem pojavijo, je odrekanje sladkarijam, sploh če ste sladkosned tip človeka. Rešitev so beljakovinske sladice, ki jih lahko pripravite s pomočjo odličnega izdelka Maxx Dessert.

Znano je, da v času diet ni priporočljivo uživati sladic. Sicer si občasno lahko privoščimo kaj sladkega, a velikokrat je tak prepovedani obrok razlog, da si zaželimo še več neprimerne hrane in diete je konec. Da se to ne bi zgodilo, si lahko katerega izmed dietnih obrokov spremenite v sladico in obrok hkrati, pri čemer bo ta imel več beljakovin ter manj ogljikovih hidratov kot klasične sladice.


Ne zamudite aktualnih akcij!


Za pripravo dietnih slaščic se odlično obnese beljakovinski prašek Maxx Dessert, ki vsebuje mlečno beljakovino kazein. Kazein najdemo tudi v skuti, kateri daje čvrsto sestavo. Tudi Maxx Dessert se ob pripravi zgosti podobno kot puding. Lahko se ga uživa pripravljenega z vodo ali mlekom, še boljši pa je, če mu dodate sveže ali suho sadje, kakovosten kakav, mlete ali cele oreške, cimet, arašidovo maslo, kokosovo mleko in podobno. Primeren je tudi za pripravo domačih beljakovinskih ploščic, čokoladnih in kokosovih kroglic brez sladkorja, prav tako se odlično odreže kot nadev za palačinke. En odmerek Maxx Desserta, pripravljenega z vodo, ima okoli 110 kalorij. Če iščete popoln nizkoenergijski nadomestek redilnih slaščic, boste navdušeni. Na voljo je v okusu čokolade, panna cotte in malinovega jogurta.

RECEPT: Čokoladna rezina brez dodanega sladkorja

Čokoladna rezina, ki jo pripravite sami, vsebuje uravnoteženo razmerje med beljakovinami, ogljikovimi hidrati in maščobami. Primerna je za transport in je lahko odličen nadomestek malice ali kosila. Priprava je izredno preprosta, poleg tega lahko razmerja med sestavinami po želji prilagajate in poljubno dodajate tudi druge sestavine.

Sestavine:

  • 40 g ovsenih kosmičev
  • 1 merico praška Maxx Dessert, okus čokolada
  • 15 g mletih orehov
  • 5 g kakava v prahu
  • mleko

Priprava:
Vse sestavine zmešate s toliko mleka, da se sprimejo, masa mora biti kompaktna. Maso položite na desko za rezanje in jo z večjim nožem oblikujte v podolgovato rezino. Če je masa pri oblikovanju preveč lepljiva, jo potresite z malo kakava ali mletih orehov. Rezino hranite v hladilniku.

še več receptov najdete v rubriki recepti, izdelek Maxx Dessert pa lahko naročite prek spletne trgovine maxximum-shop.com, kjer je na voljo s 30-odstotnim popustom.


TOP izdelki po odličnih cenah


Podobni članki

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja