Izvleček zelene kave, ki ga priporoča dr Oz

Čeprav zelo redko gledam televizijo, sem seveda že slišal za dr. Oza in njegovo promoviranje izvlečka zelene kave kot zelo učinkovitega sredstva za hujšanje. Predvsem od kupcev v naši trgovini, ki so bili zelo veseli, da smo prehransko dopolnilo z izvlečkom zelene kave uvrstili v našo ponudbo. Če pogledam prodajo v naši trgovini, lahko sklepam, da je dr. Oz opravil odlično delo in prepričal mnoge, ki si želijo hitre izgube maščobe ali pa je izdelek res tako učinkovit, da se govorice o neverjetnih učinkih širijo med ljudmi.

Sam izdelka nisem testiral, zato lahko podam le mnenja strank, ki pa so zelo različna. Nekateri poročajo, da jim je bil izdelek v veliko pomoč, medtem ko drugi niso opazili ničesar. Verjamem, da je resnica, kot pri večini t.i. fatburnerjih, ta, da do neke mere lahko pomagajo, vendar le, če hkrati poskrbimo tudi za pravilno prehrano in trening. Ne moremo pa pričakovati izgube maščobe, če bomo zgolj uživali izvleček zelene kave ter v spremljavi pice in piva na kavču gledali dr. Oza. Malo pretiravam, ampak saj veste, kaj mislim.


Ne zamudite aktualnih akcij!


Kaj pravzaprav je izvleček zelene kave? Je njegov vpliv na izgubo telesne maščobe dejansko potrjen?

Poglavitna snov v izvlečku zelene kave je klorogenska kislina, ki jo pridobijo iz nepraženih zrn zelene kave. Ker zrna niso pražena, se vsebnost klorogenske kisline v izvlečku ohrani v velikem deležu. Klorogenska kislina, ki se ji pripisuje ugoden vpliv na hujšanje, je snov iz skupine fenolov in kljub imenu ne vsebuje klora. Ime prihaja iz grščine in se nanaša na zeleno barvo; ta namreč nastane, ko klorogenska kislina oksidira.

Klorogenska kislina naj bi imela pozitiven vpliv na preprečevanje mnogih zdravstvenih tegob sodobnega časa, kot na primer srčnih obolenj, debelosti, diabetesa in visokega pritiska. Če se osredotočimo na izgubo telesne maščobe, naj bi imel izvleček zelene kave potencialni vpliv prek več mehanizmov. Preprečeval naj bi sintezo trigliceridov v telesu, zmanjšal absorpcijo ogljikovih hidratov iz črevesja, uravnaval krvni sladkor po obroku in verjetno bi našli še kaj. Ali so pričakovani učinki omembe vredni in ali ima uporaba izvlečka zelene kave smisel, pa ne moremo razbrati iz do sedaj narejenih raziskav. Pravih raziskav, ki bi pokazala dejansko učinkovitost, pravzaprav ni. V neki študiji iz leta 2012 so osebe ob dnevni uporabi okoli 1000 mg izvlečka zelene kave v šestih tednih izgubile okoli 8 kg maščobe več kot osebe, ki izvlečka niso uživale. študija je doživela veliko kritik, predvsem ker je bilo narejena le na 16 osebah in ker jo je finančno podprl proizvajalec izvlečka. Pred kratkim narejena analiza treh večjih študij pa je podala zaključek, da lahko ob uporabi pričakujemo zmerno izgubo maščobe. Za ugotovitev pravega stanja so potrebne dodatne, predvsem pa bolj natančne raziskave.

Kot pri mnogih pospeševalcih kurjenja maščobe nam torej ne preostane drugega, kot da izvleček zelene kave preizkusimo v praksi in vidimo, ali sodimo v skupino ljudi, ki poročajo o pozitivnih učinkih, ali med tiste, ki ob uporabi izdelka niso opazili učinkov. V vsakem primeru pa bomo morali ob uporabi kateregakoli pospeševalce izgube maščobe najprej poskrbeti za pravilno prehrano in uvesti redno fizično aktivnost.

Za konec

Izvleček zelene kave je glede na omenjene raziskave varen za zdravje. Stranski učinki so zelo redki, treba pa je upoštevati, da je vir kofeina in ga torej ne smejo uporabljati tisti, ki so nanj občutljivi. Dnevno količino je pametno razdeliti na dva ali tri odmerke in jih zaužiti 30 minut pred obroki. Če upoštevamo dr. Oza, je optimalno zaužiti trikrat po 400 mg izvlečka zelene kave dnevno. Če želite tudi vi preizkusiti izvleček zelene kave, je na voljo v Maxximum Shopih ali na tej povezavi.


TOP izdelki po odličnih cenah


Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja