Andreja K. Vezjak
Sem ženski del letošnje preobrazbe pod taktirko Gašperja Groma, na katero sem se oklevajoče prijavila skoraj zadnji trenutek in bila izbrana. Kakšna beseda o vsem skupaj še v nadaljevanju, zdaj pa lepo po pravilih:
O meni:
Ime: Andreja Kovačec Vezjak
Starost: 29 let
Višina: 168cm
Masa: nekje 63kg (točno se izmerim jutri zjutraj na tešče, ko se preobrazba uradno začne)
Opis:
Če pogledam nazaj.. nikoli v življenju se nisem ukvarjala s športom (razen pri 16-ih sem kakšno leto trenirala nogomet) in vedno sem bila suha oz. nikoli nisem imela težav s težo (pri svoji višini sem imela nekje 51-52kg). Nato sem zanosila, nabrala kar nekaj kg viška, rodila, potem začela redno teči (vsaj 3-4x tedensko po 45min) in prišla nazaj na "svoje" kilograme. Nato sem ponovno zanosila, spet pridobila viška kg, po porodu časa za tek več ni bilo in tako se je tistih nekaj grdih odvečnih kg obdržalo. Ko sem imela vsega dovolj, sem se (oktober 2013) prvič v življenju vpisala na vodeno obliko vadbe, kjer sem spoznala kaj pomeni funkcionalna vadba in spoznala večino izrazov, ki spadajo v svet uteži. Preprosto zaljubila sem se v crossfit. Pridobila sem kar nekaj znanja, mišične mase in moči in se udeleževala organiziranih predavanj (na enem od njih - prvem letošnjem keto predavanju, sem tudi prvič srečala Gašperja Groma), vendar želenih rezultatov (izgube maščobe) nisem dosegla zaradi nediscipline pri prehrani. Okrobra 2014 sem zaradi negativne finančne situacije in pomanjkanja časa prenehala z obiski crossfita, zimski meseci so minevali v depresivnem prenajedanju z vsem mogočim in pristala sem na točki, ko ne spravim nase več nobenih starih hlač in na tem mestu se mi je vklopil glasen alarm: Tako več ne gre naprej! In sledila je prijava na preobrazbo :)
Cilji:
Kar nekaj jih je (se bodo marsikomu zdeli čisto lahko dosegljivi, ampak prosim, imejte v glavi da sem v bistvu popoln začetnik):
- dokazati, da zmorem;
- doseči 14% ali manj telesne maščobe;
- pristati na nekje 57-58kg
- doseči vsaj 85kg deadlifta, vsaj 35kg snatch-a, narediti vsaj 3 chin up-e in vsaj 1 pull up (seveda unassisted);
- pridobiti ustrezen ROM (range of motion - to pomeni da bodo vsi squati, deadlifti, snatch-i in ostalo v popolnoma tehnično pravilni izvedbi);
- povečati gibljivost, pridobiti na moči;
- si spet obleči vse premajhne hlače, ki čakajo v omari.
Jedilnik:
Gašper mi je sestavil jedilnik, ki se ga bom držala in ga sproti objavljala tukaj na forumu,
Vadba:
Zaenkrat začnem z treningi z utežmi, ki bodo potekali 2x tedensko (glede na to, da sem fizično spet popoln začetnik - po štirih mesecih "peglanja" kavča, bo to zaenkrat dovolj). Treninge bom sproti objavljala tukaj na forumu.
Tako, zaenkrat bo kar dovolj. Naslednjih 120 dni še bom dovolj pisala po tem forumu :)