Danes je So jan 16, 2021 00:33 |
Grom je napisal/-a:fenomenalno
1,68/0,7
Lučka je napisal/-a:Cisto teoreticno po raziskavah (nekje na forumu najdeno). Merijo se trigliceridi, LDL in HDL. LDL je slab holesterol, ki je znotraj tega sestavljen se na dva podtipa, eden slab - nagnjenost k boleznim, drug pa neskodljiv. Razmerje med trigliceridi in HDL (dobrim holesterolom) pa po raziskavah nakazuje kako je sestavljen LDL. Ce so trigliceridi nizki in HDL visok, je LDL potencialno sestavljen iz vec boljsega podtipa, ki je naceloma neskodljiv (in obratno seveda).
Razumljivo? :)
Lučka je napisal/-a:Sicer pa.... brief update.
Prisilno s ketonske zadnje 3 tedne, zaradi pocitnic v UKC Mb - ne, niso postavili diagnoze... :D
Me zal niso hotli polnit z maslom, celiakalni menu pa precej za en K. Bila sem tik pred tem da si avtomat s hrano prakticno prestavim v sobo.:D pojedla sem cudo in pol. No kakorkoli, zdaj spet 3 dan overdose mascob. Nekega prilagajanja niti ne pricakujem, ker je res 90% v glavi.
Gibanje pa ostaja precej omejeno...tak da na tem podrocju pa res ne vem resitve. Hvala bogu za keto in njene ucinke na mm/ mascobo..me je malo manj strah :)
zhelva je napisal/-a:sej verjetno bo butasto vprasanje, a lahko prosim eden razlozi zakaj je to dobro? pa kaj to razmerje pomeni?
Vrni se na Dnevniki in fotografije forumašev
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov