Odgovor Pe dec 13, 2019 18:32

Neverjetna preobrazba MasterChefa Gašperja Kramarja

Lansko poletje je Gašper Kramar sprejel eno najpomembnejših odločitev v življenju – drastično spremeniti življenjski slog in se enkrat za vselej znebiti odvečne teže. Čeprav to ni bil njegov prvi poskus hujšanja, je sam pri sebi vedel, da bo tokrat drugače. Trdno prepričan o sebi je svojo preobrazbo poimenoval kar 'projekt SIXPACK', saj ni želel biti polovičarski. Zadal si je namreč, da bo imel nekoč izklesan trebuh. Prvi in verjetno najtežji del je že za njim – izgubil je 100 kilogramov in danes je tako rekoč neprepoznaven.

Po pomoč si se obrnil na Gašperja Groma, dipl. dietetika, svetovalca za prehrano LCHF in fitnes strokovnjaka. Kako ti je pomagal pri spremembi življenjskega sloga?

Mislim, da je Gašper človek, ki res iskreno rad pomaga takim, kot sem jaz, torej ekstremno težkim ljudem. Kot vedno poudarja – najpomembnejša je prehrana. Sam je specialist na tem področju in mi je predpisal dieto, ki sem se je držal ves čas. Ravno tako je zame sestavil prilagojen program treningov. Seveda sva začela zelo počasi, saj pri takšni teži ne moreš trenirati intenzivno in dvigovati pretežke uteži. So se pa rezultati poznali že zelo kmalu in mi dali še dodatno motivacijo.

Si imel pomisleke pred LCHF načinom prehranjevanja, ali ti ustreza?

LCHF način prehranjevanja mi resnično zelo ustreza, saj obožujem meso, jajca in zelenjavo. Nikoli si nisem predstavljal, da si lahko z določeno vrsto hrane zadovoljen, ješ veliko, nisi nič lačen in hkrati hujšaš. To mi je zelo pomagalo. Seveda takšen način ni za vsakogar, nekdo namreč lahko ne je mesa in si zato težje sestavi jedilnik, ampak meni osebno je t. i ketonska dieta pisana na kožo. Ena pozitivnih stvari pri ketonski dieti je tudi, da si lahko obroke za ves dan pripravim vnaprej, in to v samo dvajsetih minutah. Res pa je, da smo prej veliko z družbo hodili po restavracijah, in priznam, da še vedno uživam v tem, da se nekam useden in nekdo kuha zame. Tako sicer večinoma kuham sam, še vedno pa občasno jem v restavracijah. Na srečo so šli trendi v to smer, da tudi gostinci ponudbo prilagajajo drugim načinom prehranjevanja, tako da vedno najdem kaj zase.

https://vizita.si/lepota/estetska-medic ... 5BRfSuKKE8
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com