5. 5. 20161. OBROK: 175 g tofuja, šampinjoni, žlica olja, 42 g pz prepečenca
2. OBROK: 100 g pz špagetov, 25 g sojinih koščkov, špinača, žlica olja + solata z žlico olja
3. OBROK: 175 g tofuja, paradižnik, paprika, žlica olja, 42 g pz prepečenca

Prehrano tega dneva mi je celo uspelo malo bolj sistematično analizirati:

Če bi pri kosilu namesto testenin raje izbrala 50 g riža (ali kaj podobnega) in kakšen boljši vir beljakovin, potem se mi zdi, da bi bilo dokaj kul. No, pa sam vir maščob je še vedno zelo beden ... Aja, kalorij je bilo pa vse skupaj 1438,6, zelenjave pa nisem vpisovala.
Gibanje je bilo te dni bolj na nuli (no, razen včeraj sem kar precej prehodila spet), tako da bom za druga dva dni samo prehrano poskusila dopisati, da se ne vračam vsakič k temu travmatičnemu področju ... :)
6. 5. 2016 1. OBROK: 175 g tofuja, šampinjoni, žlica olja, 42 g pz prepečenca
2. OBROK: sendvič s sojinimi zrezki + solata (vložena zelenjava)
3. OBROK: 50 g riža, 100 g tofuja, brokoli, korenček, šampinjoni, žlica olja + solata z žlico olja
*Čez dan sem še kakšna 4 manjša jabolka pojedla (granny smith).
Še leteči brokoli:
7. 5. 20161. OBROK: 77 g pz prepečenca, malo namaza (čičerika, ananas, curry), paradižnik z žlico olja
2. OBROK: 100 g pz špagetov, 100 g tofuja, šparglji, šampinjoni, žlica olja + zeljnata solata z žlico olja
VMES: žlica arašidovega masla
3. OBROK: 60 g sojine kuhanke, 56 g pz prepečenca, še malo čičerikinega namaza, žlica zenfa
(PRED)NOČNO HRANJENJE: 56 g pz prepečenca, paradižnik oz. paradižnikova solata z dvema žlicama olja, ostanek čičerikinega namaza
Nauk? Tudi prevelike zaloge prepečenca so lahko nevarne. Še posebej ob dnevih, ko ni ravno časa za kuhanje ...

OPOMBE:
1. Očitno bo treba začeti z bolj planiranim jedilnikom, potem pa sproti dodajati alternative kakšnim obrokom za več pestrosti. Imam sicer nekaj v mislih, ampak bo treba najprej narediti zaloge oz. še malo preračunati, da vidim, koliko je moj občutek zanesljiv.
2. Čez kakšen mesec nameravam tudi bolj resno zastaviti načrt vadbe, tako kardio kot vaj za moč, ker se mi zdi zaenkrat, ko so dnevni še precej podrejeni obveznostim na faksu, pri čemer je urnik praktično vsak dan malo drugačen, še preveč utopično. Še posebej ker imam večino dni tudi precej drugega dela, sicer delam od doma, samo to ima v bistvu tudi precej slabosti. Tako da zaenkrat ne delam kakšnih preveč optimističnih načrtov glede gibanja, ker se tako ali tako potem vse poruši.