I CAN AND I WILL

Za pisanje dnevnika sem se kar dolgo odločala... Pa bi, ne bi... in spet bi, ne bi... Potem sem se pa odločila, da je vredno poskusiti, ker se mi zdi dnevnik dobra podpora in motivacija k doseganju zastavljenih ciljev. Pa še nekakšna prijetna odgovornost do samega sebe

CILJI:
Odločila sem se, da se spravim v red, vsaj kar se prehrane tiče. Prekomerne teže sicer nimam (165 cm in približno 57 kg), vendar si želim preoblikovati "mehko" telo v bolj čvrsto, z manj maščobe in več mišic, izboljšati splošno kondicijo in počutje. Predvsem bi želela, da na prehrano ne gledam kot na dieto, ampak da vadba in prehrana postaneta način življenja.
Časovno sem doseg ciljev omejila na eno leto, z rednimi vmesnimi meritvami napredka in sprotnimi potrebnimi spremembami vadbe in/ali prehrane. Napredek bom merila z meritvami telesnih obsegov in "prej/potem" fotografijami.
TRENING:
S športom se ukvarjam rekreativno. Šport mi je v užitek, to je čas, ki si ga vzamem zase, se sprostim, dam možgane na off

PREHRANA:
Jao, prehrana me dostikrat povozi... Od nerednih do "preveč" rednih obrokov, od lakote do prenasičenosti, od zdrave prehrane do sladkarij... Nisem tip človeka, ki bi preračunaval obroke, kalorije in tehtal hrano ter se obremenjeval z vsakim gramom. Sem dolgo časa prakticirala takšen način, pa se ni najbolje obnesel. Tisti majhni obroki me niso dovolj nasitili, imela sem občutek, da sem kljub dovolj kalorijam nenehno lačna, dostikrat je "padel cuker" in potem napadi na sladko...
Lani sem zasledila prispevke o paleo prehrani in se odločila poskusiti. Nisem bila dovolj vztrajna, ker sem popustila in pustila drugim "dejavnikom", da porušijo sistem.
Zdaj s paleo načinom začenjam ponovno. Volja je, motivacija tudi... Za začetno brco ravno prav

To je zaenkrat to... Gremo novim zmagam naproti!
Kaja