Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

 
FB skupina FB skupina 2
 
Danes je Če okt 06, 2022 04:24

Športni zdravnik, fiziater..KAM?

<< x

AnjaSanja

Pleničar

Vnosov: 32

Pridružen: So okt 18, 2014 13:55

Odgovor So dec 29, 2018 10:55

Športni zdravnik, fiziater..KAM?

Že pol leta me muči zoprnija, ki še nima diagnoze. Kirurg za roko me je po vsega skupaj morda 5 minutah odslovil, brez da bi orng pretipal in manipuliral roko, brez, da bi v redu poslušal vse kar sem mu povedala...Pač menda ni za operirat, verjetno bo minilo, razbremenit. No to je bilo sredi avgusta.

Ali imate priporočilo h kateremu zdravniku it, ki se spozna na mišice, vezi, tetive prstov, zapestja, roke vse do komolca in ne bo odveč, če tudi vratu, hrbta (lahko je menda izvor tam)? Sicer sem doma iz koroškega konca, ampak ker se gre za moje zdravje, se peljem tudi drugam, če me bodo le obravnavali bolje kot v CE kirurg.

Vse kar vem je, da je RTG zapestja BP-na kosteh ni sprememb. Ni karpanlni tunel in naj ne bi bil (več) De Quarvein's (gejmerski palec). UZ terapije niso pomagale, magnet tudi ne.

Zdaj imam pa počasi dovolj te moje 50% sposobnosti za opravila (ne morem očistit avta, miško imam na levi roki (začenja bolet), pazim na držo, ne morem se upret na roko, ne morem nekih bremen na to roko, številke v službi kracam z levo roko, z desno pišem samo najnujnejše). V pol leta je postala moja leva roka močnejša od desne. Mišice hlapijo, terapij nimam. Zdaj me boli že križ in cel hrbet, ampak to gre počasi na bolje ( 7 dni brufen in apaurin zvečer, hoje še več kot prej, savna, termofor, valjčkanje, grelna krema, Sedim na ravnotežni blazini v službi, nabavila sem ledveno oporo za stol, ker imam slabega, ko mine najhuje grem na masažo fizioterapevtki tukaj).

Nežno razmigavam (to je bilo navodilo), nežno vmasiram gel od arnike in smreke, uporabljam tudi hladilni gel ice polar, imela sem kinesio v najhujših momentih. Jem omega 3, b kompleks, trenutno D in K vitamin, pijem MSM s C vitaminom in tudi kolagen, jem LCHF. Za silvestra bom sicer spila kako pivce za živce-sicer pa res skrbim, da ne vnašam sranja v telo.

Kakega nasveta bom res vesela. Po novem letu grem namreč do zdravnice, da ji povem, da sem še vedno kripl, saj mi je nerodno it tja jamrat, ampak res bi rada vedela kaj je narobe z roko in predvsem kako si pomagat, da bo spet OK. In da bom spet lahko normalno oblekla hlače, pajkice, prestavljala menjalnik v avtu in če smo že pri športnem portalu-začela z jogo, vajami za stabilizacijo, pilates in potem postopno spet vaje za moč, sklece, bemtiš, niti majhne sestrične nisem mogla prijeti v roke, dokler ni zrastla in ne rabi več opore....Trenutno se ne morem upreti na zapestje, niti če imam pest.

Čez zdravnico ne morem kaj reči-hitro me je napotila do kirurga za roko-on me je pa ofrknil.

LP, kripl pri 30
<< x

WalkingBlind

Pleničar

Vnosov: 18

Pridružen: Po jan 26, 2015 13:29

Odgovor Če jan 03, 2019 22:02

Re: Športni zdravnik, fiziater..KAM?

Hej, sklepam da te boli zapestje. A kaj poznaš trigger point terapijo? Ena na hitro: s prsti zatipaj, pri sproščeni roki, kje te najbolj boli v mišicah podlahti proti komolcu. Če boš našla točko ali več njih, ki izrazito zabolijo, začni pritiskat. Sicer bi se pa na tvojem mestu čim prej naročila k fizioterapevtu, na manualno medicino ali kaj podobnega. Od javnega zdravstva pa pridobi kakšen mri ali rentgen. Za začetek pa vodič po točkah: http://www.triggerpoints.net/forearm-hand-pain.
<< x

AnjaSanja

Pleničar

Vnosov: 32

Pridružen: So okt 18, 2014 13:55

Odgovor Pe jan 04, 2019 10:35

Re: Športni zdravnik, fiziater..KAM?

Živijo!

Hvala za namig. Drugače pa me niti ne boli toliko samo zapestje, bom prilepila slike, kjer imam zatečeno in obkrožena mesta bolečine. In še eno fotko kako sem zgolj za trenutek z že bolečo roko držala povodec mojega neotesanega pasjega bukslja, ko je zagledala mačko (od takrat se je zadeva poslabšala-takrat je res zateklo in sem šla zdravnici, opsila, povedala, kirurg je pa potem bolj kot ne zamahnil z roko, ugotovil da ne gre za krpalni in da ni De Quarvein's, naj roko razbremenim-saj sem jo).


Mi je pa kolega priporočil "vudu" mojstra Dare v LJ Vita Terra. Druga kolegica pa nekoga, fizioterapevta v Sl. Bistrici. Nekam bo treba it, pa na javno zdravstvo nimam kaj preveč za računat. No vsaj križ me ne boli več. Tudi to nekaj šteje. Slika

Rentegn je BP, za MRI sem v prvo prosila, pa je zgleda to dražji postopek.
<< x

WalkingBlind

Pleničar

Vnosov: 18

Pridružen: Po jan 26, 2015 13:29

Odgovor Pe jan 04, 2019 12:29

Re: Športni zdravnik, fiziater..KAM?

Pritiskaj, kjer je x. http://www.triggerpoints.net/muscle/supinator A tvoj pes močno vleče in cuka? Če takole držiš in potegne, zlasti nenadoma, si predstavljam, da zna bit kar divje za roko do rame gor in bi tole komot bil vzrok bolečine. Ja za MRI bodi pa kar vztrajna (bolečino vedno predstavljaj hujšo kot je v resnici, če hočeš kaj iztržit :D). Mislim, da imaš v Mariboru manualno medicino Mogy al neki tazga. Jaz sem pred leti v LJ dala ne vem 260 evrov zaradi hrbta (padec s kolesom, dobeseno zategovalo me je na eno stran, bolečina pri dihanju) in je bilo vredno vsakega centa, saj je od takrat mir. Zdravnica mi je pa v istem času priporočala razgibavanje in naj ne nosim težkih bremen. Tko, da kar se mišično-skeletnih obolenj tiče po mojih izkušnjah teli klasični medicinci pojma nimajo, pa vsi bi itak kr takoj neki rezal pa operiral ... Še dobro, da si bila temu kirurgu nezanimiva al pa da ni scalpel-happy :).
<< x

AnjaSanja

Pleničar

Vnosov: 32

Pridružen: So okt 18, 2014 13:55

Odgovor Pe jan 04, 2019 12:52

Re: Športni zdravnik, fiziater..KAM?

Ja, takrat je ruknila. Drugače je v 99% kultivirana in na ohlapnem povodcu. Povodec od takrat držim v levi roki na drugačen način, kakor vajeti. Če pa prečim gozd jo dvojno pripnem še na halti, da slučajno ne dobi prebliska, da bi se zagnala proti srnjadi ali veverici.

Hvala za predlog.

Vrni se na Športne poškodbe

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov


 
FB skupina FB skupina 2
 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
.