Dejavniki uspešnega hujšanja

1. Dnevni energijski vnos (koliko kalorij naj bi zaužili dnevno) morate prilagoditi sebi. Začetno vrednost lahko določite s pomočjo tabel ali kalkulatorja, ki ga najdete tudi na facebook strani MAXXIMUM SLOVENIJA. Vnos energije nato glede na napredek prilagajajte vsak teden.

2. Energijski vnos, pri katerem vzdržujete telesno težo, na začetku diete zmanjšajte za 300 do 500 kalorij na dan, nikoli pa za več kot 20 odstotkov dnevnega energijskega vnosa.3. Namesto zniževanja kalorij raje povečajte telesno aktivnost. Vadba z utežmi ali lastno težo in intervalni oziroma HIIT-treningi so najboljša izbira vadbe, s pomočjo katere uspešno izgubljamo telesno maščobo.

Maxximum paket Biggest Winner Slovenija ZANJO

4. Povečajte vnos beljakovin. Beljakovine prispevajo k ohranjanju mišične mase in hitrosti presnove, enima izmed glavnih dejavnikov uspešnega hujšanja. Najboljši viri kakovostnih beljakovin so meso, ribe, jajca in sirotkine beljakovine ali whey.

5. Ne pozabite na maščobe. Fobija pred maščobami je že zdavnaj mimo. Določene maščobe so telesu nujno potrebne, saj jih ni sposobno tvoriti samo. To so maščobe omega-3, ki so v mastnih ribah, nekaterih jajcih, lanenem semenu in prehranskih dopolnilih.

6. Zmanjšajte delež ogljikovih hidratov. Ogljikovi hidrati spodbujajo izločanje inzulina, hormona, ki lahko zavira razgradnjo telesne maščobe, poleg tega pa preveliko nihanje krvnega sladkorja, ki ga povzroči uživanje ogljikovih hidratov, spodbuja apetit.

7. Izbirajte živila z visoko hranilno gostoto. Ta živila poleg energije prinašajo pomembna hranila in varovalne snovi, potrebne za optimalno delovanje našega telesa. Jajca, zelenolistna zelenjava, jagodičevje in živalska drobovina so le nekatera izmed takšnih živil.

7. Svoj napredek spremljajte s pomočjo fotografij in meritev obsega pasu. Telesna teža ni dovolj dober pokazatelj napredka, saj lahko ob izgubi telesne maščobe, pravilno zastavljeni vadbi in ustreznem jedilniku pridobite nekaj puste mišične mase, ki je obenem glavni porabnik kalorij.

8. Uživajte veliko tekočin. Voda, nesladkani čaji in kava, če nimate težav z visokim pritiskom, so najboljša izbira. Zeleni čaj, še posebej v kombinaciji s kofeinom, spodbuja presnovo in izgorevanje maščob, hkrati pa zavira apetit, zato je odličen zaveznik na dieti.

9. Izberite kakovosten fat burner. Uživanje fat burnerjev je smiselno le v kombinaciji z urejeno prehrano in redno fizično aktivnostjo. Najboljše aktivne snovi, ki jih vsebujejo taki izdelki, so L-karnitin, izvleček zelenega čaja in kofein. Tudi izvleček zelene kave in malinovi ketoni so zelo priljubljeni.

10. Diete se lotite postopoma. Zaradi prestroge diete lahko hitro izgubite motivacijo, s čimer se napredek pogosto ustavi. Takšen način prehranjevanja ima lahko tudi negativen vpliv na vaše zdravje.

Maxximum paket Biggest Winner Slovenija ZANJ

Telesne maščobe, ki se je nalagala nekaj let, ni mogoče izgubiti čez noč. Treba je vztrajati in se diete lotiti pametno. Če ni napredka, pomeni, da nekaj počnete narobe. Bodite iskreni do sebe, poiščite razlog in ne obupajte ob prvih ovirah, ki vas čakajo na poti do vaše idealne postave in boljšega počutja.

KLIKNI IN OCENI ČLANEK

Tvoja ocena šteje…

Sorodni članki

TOP izdelki po odličnih cenah


1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja