Bemumast 3 - Imate jajca?

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Kokosova rulada

  • avtor: Boštjan Šifrer
  • 26.06.2007

Obdobje pred glavno sezono v poletju zaznamujejo diete, ki so pogosto povezane z enolično prehrano. Marsikdo si sploh ne upa pomisliti na slaščice. Tokrat niste obsojeni samo na gledanje slikic te nesramno dobre sladke pregrehe, ampak si jo lahko tudi pripravite - vsebuje namreč zelo malo maščobe in ogljikovih hidratov.

Sestavine:

Biskvit:

1 dl mleka 0.5%m.m.
70 g polnozrnate moke
20 g maxxWHEY, okus čokolada
120 g beljakov (3 beljaki)
20 g rumenjaka (1 rumenjak)
½ vrečke pecilnega praška
½ limone - naribana lupina
vanilijeva aroma
umetno sladilo
voda

Nadev:

300 g skute 0,5%m.m.
60 g maxxWHEY, okus kokos
12 g želatine Fix (brez kuhanja)

Priprava:

Vse sestavine za biskvit damo v posodo in dobro premešamo. Po potrebi prilijemo še malo vode (cca 0,5 dl). Masi nato dodamo sneg iz beljakov in vse skupaj še enkrat narahlo premešamo. Tako narejeno maso zlijemo na pladenj (nizek, standardni za v pečico) in jo enakomerno razmažemo. Pečemo v pečici 8 do 10 minut pri 170 stopinj Celzija.

Medtem ko se biskvit peče, pripravimo nadev. Skuto in kokosov beljakovinski prašek zmešamo z mešalnikom, med mešanjem pa dodamo še želatino.

Ko je biskvit pečen, ga položimo na mokro kuhinjsko krpo in zvijemo. Tako ga pustimo stati približno 5 do 10 minut. Nato ga odvijemo, enakomerno premažemo z nadevom in ponovno zvijemo. Rulado zavijemo v alu folijo in jo damo hladilnik.

Sestava za celotno rulado:

Energijska vrednost 925,3 kcal
Beljakovine 133,4 g
Ogljikovi hidrati 68,9 g
Maščobe 312,9 g

 

Odprodaja 2020