Bemumast 3 - Imate jajca?

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Goveji medaljoni v poprovi omaki na kolerabinem pireju

  • avtor: Mateja Škrlec
  • 05.09.2013

Se še spomnite otroških dni, ko so nam mame doma pripravljale kašice? Kolikokrat ste si pripravili kolerabo kot zelenjavno prilogo sami? Tokrat vam predstavljamo nežen kolerabin pire v kombinaciji z mlado govedino v ostri poprovi omaki.

Sestavine (za 2 osebi):

2 goveja medaljona, vsak po 125 g
1 večja koleraba
1 čebula
5 g kokosove maščobe
pisan poper v zrnju
sol
150 ml vode

Priprava:

Kolerabo olupimo, narežemo na manjše kose in stresemo v rahlo osoljen krop. Na zmerni temperaturi kuhamo približno 15 minut. 

Medtem olupimo in sesekljamo čebulo ter jo v ponvi prepražimo na kokosovi maščobi. Dodamo medaljona in ju na vsaki strani pečemo nekaj minut. Opečena medaljona shranimo na predhodno ogret krožnik in ju pokrijemo z aluminijasto folijo.

Čebulo v ponvi zalijemo z vodo in nekoliko solimo. Prelijemo v višjo posodo in premešamo s paličnim mešalnikom. Zmes vrnemo v ponev in dodamo poper v zrnju. Kuhamo na zmerni temepraturi še nekaj minut, da poper odda svojo aromo, in omaka je pripravljena. Po želji ji lahko primešamo kislo ali sladko smetano. Še posebej okusno aromo dosežemo z dodatkom 0,5 dl belega vina.

Ko je koleraba kuhana, jo odcedimo in s paličnim mešalnikom pretlačimo v pire. Z žlico ga nadevamo na dva servirna krožnika, dodamo medaljona in jed prelijemo s poprovo omako.

Hranilna vrednost (za eno osebo):

Energijska vrednost 1097 kJ (262 kcal)
Beljakovine 33 g
Ogljikovi hidrati 14 g
Maščobe 9 g


Dober tek!

Stašina Fit kuhinja