Maxx Burner

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Nadevan avokado

  • avtor: Polona Fonda
  • 19.01.2010

Avokado izhaja iz Srednje Amerike, kjer so ga poznali že Azteki. Verjeli so, da ima afrodizično moč. Preverite, če so pradavna ljudstva imela prav glede njegovih lastnosti, in poskusite naš avokado, nadevan s piščančjim filejem in basmati rižem.

Potrebujemo:

150 g piščančjega fileja
70 g basmati riža
stebelce pora (cca. 70 g)
1 avokado
sol
poper
kokosovo maslo

Avokado operemo, prerežemo na polovico in izdolbemo. Najlažje in najlepše boste meso izdolbli z majhno žličko. Avokadovo meso shranimo v posodico in oboje, meso in izdolben avokado, za nekaj časa pustimo počivati hladilniku.

Piščanca narežemo na male kocke, ga solimo in popopramo. Zraven na kolobarje narežemo še stebelce pora. Teflonsko ponev namastimo s kokosovim maslom, segrejemo ter vanjo položimo piščančji file in por. Pečemo približno 10 minut, da se meso lepo zapeče.

Riž skuhamo v 3 dl vode, ki smo jo predhodno solili.

Piščančje meso spečemo, riž skuhamo, avokadovo meso pa narežemo na zelo majhne koščke, ki jih lahko tudi malo potlačimo.

Na koncu, ko so sestavine pripravljene, jih skupaj zamešamo v posodici. Lahko jih še dodatno solimo ali popopramo. Ko je masa pripravljena, izdolbena avokada nadevamo.  Nadev, ki ostane, lahko ponudimo kot samostojno jed.

Naša jed je pripravljena.

Sestava za celotno jed:

Energijska vrednost 688 kcal
Beljakovine 43,5 g
Ogljikovi hidrati 65 g
Maščobe 33,7 g

 

Stašina Fit kuhinja