Maxximum Adapt

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Porova juha

  • avtor: Metka Švagelj
  • 29.01.2010

V teh dneh, ko stopinje padejo krepko pod ničlo, se radi pogrejemo tudi s toplimi jedmi. Porova juha je nizkokalorična, okusna, lahka in nasitna.

Sestavine (za 2 osebi):

2 velika pora
1 strok česna
sol, poper
1 čajna žlička svežega sesekljanega ingverja
polovica juhe v kocki ali 1 žlička zelenjavne mešanice za juhe
kokosovo maslo
3 dl vode

Večjo posodo premažemo s koščkom kokosovega masla ter previdno prepražimo sesekljan strok česna in nekaj rezinic ingverja. Dodamo na tanke obročke narezan por (por prej temeljito umijemo), posolimo in dušimo.

Ko se por zmehča, zalijemo z vročo vodo (količino vode lahko prilagodimo temu, kako gosto juho želimo) in dodamo polovičko juhe v kocki.

Kuhamo še 5 minut.

Juho odstavimo in počakamo, da se malce ohladi. Rahlo ohlajeni juhi lahko dodamo tudi skuto (pasirano ali nepasirano - tako juho obogatimo tudi z beljakovinami) in poper ter s paličnim mešalnikom zmešamo v kremasto juho.

Možnosti:

1. Preden juho zmešamo s paličnim mešalnikom ji lahko dodamo 100 g pasirane ali nepasirane skute in jo tako malo obogatimo z beljakovinami.
2. Juho lahko dekoriramo tudi s trdo kuhanim jajcem.
3. Če se vam zdi okus pora preveč intenziven, lahko juhi dodate še 2 krompirja. Krompir, olupljen in narezan na manjše koščke, skuhate skupaj s porom, preostali postopek pa ostane enak.

 

Sestava (za 1 krožnik):

Energijska vrednost 69 kcal
Beljakovine 3,5 g
Ogljikovi hidrati 7 g
Maščobe 3 g

 

AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek