AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Kombinacija hitre hrane in kofeina

  • avtor: Maxximum
  • 15.10.2012

Izsledki študije z univerze Guelph so še posebej pomembni za ljudi, ki že imajo ali so na dobri poti, da razvijejo eno najpogostejših bolezni sodobnega časa, diabetes tipa 2.

V središču:

Hitra, mastna in predelana hrana v kombinaciji s kavo ter njun vpliv na stopnje krvnega sladkorja.

Potek:

Skupina udeležencev je uživala poseben koktelj, ki je vseboval predvsem nasičene maščobe (količina: gram mešanice na kilogram telesne teže udeleženca). Pet ur pozneje so zaužili še odmerek kofeina oziroma dve skodelici kave. Čez eno uro so spili še sladko pijačo.

Rezultati:

V primerjavi s poskusom, v katerem so sodelujoči spili le sladko pijačo (niso zaužili  tekoče mešanice maščob niti kave), so v drugem poskusu stopnje krvnega sladkorja narasle za 65 odstotkov.

Sklep:

Znanstveniki domnevajo, da kombinacija mastnega obroka in kave zmoti komunikacijo med črevesjem in trebušno slinavko, kar lahko vpliva na krvni sladkor, ki se toliko dlje zadrži v krvnem obtoku. Uživanje hitre hrane jasno ni ravno koristno za zdravje, vendar študija kaže, da je ob dodatku kave predelana in nezdrava hitra hrana še toliko bolj škodljiva. Strokovnjaki za ljudi s tveganjem za diabetes tipa 2 ali z boleznijo samo odsvetujejo uživanje kave in priporočajo omejitev nasičenih maščob, ki so v obrokih preveč obdelane in hitre hrane.


 
Odprodaja 2020