Maxximum Adapt

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Preobrazba z Gašperjem Gromom - v sodelovanju z BioTechom in Sukrinom

  • avtor: Staša Grom, www.fitkuhinja.si
  • 06.10.2015

Od februarja do junija letos je na Maxximum forumu potekal projekt Preobrazba z Gašperjem Gromom, BioTechom in Sukrinom. Šlo je projekt hujšanja in oblikovanja telesa dveh kandidatov pod nadzorom prehranskega svetovalca Gašperja Groma.

V množici prijavljenih je Gašper izbral Andrejo K. Vezjak in Lovra, ki sta v rubriki Preobrazba z Gašperjem Gromom na Maxximum forumu vodila svoj shujševalni dnevnik. V njem sta opisovala svoje jedilnike, treninge, počutje, opažanja, objavljata fotografije, recepte in podobno. Namen preobrazbe je, poleg končnega uspeha kandidatov, spodbuditi ostale, da se lotijo oblikovanja svojega telesa, saj se je iz njunih dnevnikov mogoče veliko naučiti, dobiti motivacijo ter ideje za trening in sestavo jedilnika.

Gašper je kandidatoma sestavil prehranski načrt, ki daje odlične rezultate, a ne povzroča lakote, izgube energije in jojo učinka. Gašper kot prehranski strokovnjak vedno stremi k dolgoročnim rezultatom in se izogiba predpisovanju strogih diet. Pravi, da je treba vsak jedilnik prilagoditi posamezniku, njegovi presnovi in ciljem ter ga po potrebi sproti prilagajati.

Kandidata

Andreja K. Vezjak: »Nikoli v življenju se nisem ukvarjala s športom. Vedno sem bila suha in nikoli nisem imela težav s težo. Nato sem zanosila, nabrala kar nekaj odvečnih kilogramov, po porodu pa sem začela redno teči (vsaj 3 do 4-krat tedensko po 45 minut) in tako dosegla svojo prejšnjo težo. Nato sem ponovno zanosila, spet pridobila odvečne kilograme, a ker po porodu nisem našla časa za tek, se odvečnih kilogramov nisem mogla znebiti. Oktobra 2013 sem se prvič v življenju udeležila vodene vadbe, kjer sem spoznala, kaj pomeni funkcionalna vadba, in se zaljubila v crossfit. 

Poleg mišične mase in moči sem v tem času pridobila kar nekaj znanja, a kljub vsemu mi ni uspelo izgubiti telesne maščobe, saj sem bila nedisciplinirana pri prehrani. Lani oktobra sem zaradi osebnih okoliščin prenehala trenirati, zimski meseci pa so minevali v znamenju razočaranja nad seboj in prenajedanja. Prišla sem do točke, ko nase nisem mogla spraviti prav nobenih hlač, in takrat se je v meni oglasil alarm. Prijavila sem se na preobrazbo in bila na svoje veliko veselje izbrana.«

Maxximum Adapt

Lovro: »Vedno sem si želel, da bi nad mojo prehrano in treningi bdel nekdo, kot je Gašper Grom. Moje osebno mnenje je, da je prav on največji prehranski strokovnjak pri nas, kar je eden od bistvenih razlogov, da sem se prijavil na preobrazbo. Zadnjih pet let imam precejšnje težave s prekomerno telesno težo. Moja nihanja niso pet kilogramov več ali manj, temveč teža variira tudi po 20 kilogramov. Največ sem imel 136 kilogramov, nato sem shujšal na 105 kilogramov, kar je še vedno preveč. Moj največji problem je bil, da na izgubo maščobe nikoli nisem gledal dolgoročno, pač pa le v želji, da bi v najkrajšem času shujšal kar največ.

Takšne diete pa seveda ne prinesejo rezultatov. A odvečni kilogrami niso bili edini problem, tudi počutje je postajalo vedno slabše, da ne omenjam svojih občutkov ob pogledu v ogledalo. Zavedel sem se, da bom moral temeljito spremeniti svoj življenjski slog. Sledila je prijava na preobrazbo in navdušen sem, da sem bil izbran, sploh ker sem si zmeraj želel poskusiti ketogeno dieto, katere zagovornik je Gašper. Do zdaj sem izgubil že 13 kilogramov, ne da bi bil dodatno fizično aktiven.«

Gašper Grom je diplomirani dietetik in certificirani WFF in S.M.A.R.T. fitnes trener z več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju hujšanja, zdrave prehrane in fitnes vadbe. V tem času je že mnogim pomagal pri doseganju fit ciljev. Njegova največja strast pri delu s strankami je uspešna izguba odvečnih kilogramov, prav tako zelo rad pomaga pri pripravah fitnes tekmovalk in tekmovalcev, saj je tudi sam bivši tekmovalec. Oblikovanje telesa ga je privlačilo že v mladosti, zato je bil vedno zelo motiviran glede izobraževanja o zdravi prehrani, treningu in zdravem načinu življenja. Njegova knjižnica obsega več kot 500 knjig o zdravi prehrani, hujšanju in fitnesu in se še dopolnjuje. Pridobljeno znanje že leta z navdušenjem preizkuša v praksi, tako zasebno kot poslovno. Meni, da je delo trenerja več kot le sestava jedilnika in prisotnost na treningu, saj je uspešno oblikovanje telesa celostni projekt, ki vključuje več kot slepo sledenje jedilniku in vadbenemu načrtu. Cilj je dosežen, ko zdrav življenjski slog postane del našega vsakdana, takrat bodo rezultati prišli tako rekoč sami od sebe. Je lastnik slovenske fit spletne strani www.maxximum.si ter glavni urednik revij o zdravem in aktivnem življenju Postani Fit in Maxx Fitness & Bodybuilding. Z njim lahko navežete stik po e-pošti grom@maxximum.si ali na facebook strani Gasper Grom – Low Carb Coach.

BioTech je uveljavljena blagovna znamka prehranskih dopolnil in športne prehrane s široko ponudbo najrazličnejših izdelkov, kot so vitamini in minerali, beljakovinski in regeneracijski napitki, fat burnerji, antioksidanti in rastlinski izvlečki. Obiščite www.maxximumshop.si.

Sukrin so naravna sladila, low-carb moke in posebne mešanice za pripravo kruha in peciv brez glutena in brez sladkorja. Sukrin naravna sladila so brez energijske vrednosti, po okusu in strukturi pa so neverjetno podobna sladkorju. Sukrin bio razmaščena mandljeva in kokosova moka sta odlična izbira za vse, ki ne uživajo pšenične ali drugih žitnih mok. Low-carb mešanice za pripravo kruha in peciva so brez pšenice, brez glutena, brez sladkorja in brez soje. Vsi izdelki so brez umetnih barvil, konzervansov in brez GMO. Obiščite www.sukrin.si.

BioTech in Sukrin izdelki so na voljo v trgovinah Maxximum Shop po Sloveniji.

Rezultate Andreje in Lovra si oglejte v njunih dnevnikih na Maxximum forumu.


 
Bemumast