Bemumast

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

Zmagovalci šestega mednarodnega tekmovanja Maxximum Open 2017

  • avtor: Tjaša Vrhovnik, foto: Matic Lipar in Aleš Oblak
  • 17.10.2017

Bianca Sackl (Women Bikini Fitness, Avstrija), Aljaž Kupnik (Men's Physique, Slovenija), Mario Bošnjak (Men's Classic Bodybuilding, Hrvaška) in Tomislav Damjanović (Men's Bodybuilding, BiH) so overall zmagovalci sobotnega 6. mednarodnega tekmovanja Maxximum Open, ki je Medvode za dan spremenilo v slovensko prestolnico vrhunsko oblikovanih teles.

Maxximum OPEN 2017 OVERALL

Overall zmagovalci so najboljši v posameznih kategorijah ne glede na starost in višino (torej, bikini fitness, men’s physique, classic bodybuilding in bodybuilding), sicer pa smo na medvoškem odru videli 18 tekmovalnih kategorij – največ doslej.

Kot običajno je največ občudovanja požela množica deklet v kategorijah bikini fitness, ki so znova dokazale, da ni res, da ženstvenost ni del bodibildinga in fitnesa. Tekmovalke v kategoriji bikini fitness morajo uspešno združevati žensko milino in športni značaj: lepo oblikovano in skladno telo mora nakazovati obliko mišic, a te ne smejo biti pretirano izrazite.

Ena od novosti letošnje tekme so bile prijave v kategoriji masters bikini fitness – to je kategorija tekmovalk nad 35 let. Prijave v to kategorijo pričajo o tem, da šport oblikovanja telesa ni samo za mlada dekleta: tekmovalke so dokaz, da lepo, ženstveno in športno telo ni privilegij najmlajših, pač pa nagrada za najbolj prizadevne in disciplinirane. Zmagala je 37-letna Avstrijka Andrea Lackner-Kapfer, ki je zlato osvojila tudi v kategoriji Women's Bikini TALL. Tudi vsa ostala odličja za dekleta so šla v tujino: v kategorijah Junior Women's Bikini in Women's Bikini SHORT je gladko zmagala Avstrijka Bianca Sackl, v kategoriji Women's Bodyfitness Antonija Trupnić (Hrvaška), edina tekmovalka v kategoriji Women's Physique pa je bila Maja Friščić (Hrvaška).

Maxximum OPEN 2017 Masters Bikini

Za tekmovalce v kategoriji Men's Physique veljajo nekoliko drugačni standardi kot za druge tekmovalce, a za njimi pred sobotnim nastopom zato ni  bilo nič manj trdega dela. Videli smo ogromno lepih atletskih postav s primerno definicijo in lepo izraženimi trebušnimi mišicami. Med tekmovalci, ki nastopajo v ohlapnih kratkih hlačah, so bili najboljši Martin Slavič (Junior Men's Physique SHORT), Adrijan Marušić (Men's Physique SHORT, Hrvaška) in Slovenec Aljaž Kupnik, ki je slavil v dveh kategorijah: Junior Men's Physique TALL in Men's Physique TALL.

Za prave ljubitelje športa pa je običajno najzanimivejša kategorija bodibilding nad 90 kilogramov, saj gre za najimenitnejše tekmovalce z občudovanja vrednim obsegom mišičevja. Zmagal je tekmovalec iz Bosne in Hercegovine Tomislav Damjanović.

Tekmovanje, ki ga organizira podjetje Maksimum d.o.o. in ki se ga je udeležilo več kot 110 tekmovalcev Italije, Avstrije, Slovaške, Hrvaške in Bosne in Hercegovine, je potekalo po pravilih zveze IFBB in pod pokroviteljstvom Bodybuilding zveze Slovenije

Zmagovalci po posameznih kategorijah

Men NEWCOMER: Primož Peterlin

Junior Men's Classic Bodybuilding: Rok Sojer

Junior Men's Physique SHORT: Martin Slavič

Junior Men's Physique TALL: Aljaž Kupnik

Junior Women's Bikini: Bianca Sackl (AUT)

Master Women's Bikini: Andrea Lackner-Kapfer (AUT)

Women's Bikini SHORT: Bianca Sackl (AUT)

Women's Bikini TALL: Andrea Lackner-Kapfer (AUT)

Women's Bodyfitness: Antonija Trupnić (CRO)

Women's Physique: Maja Friščić (CRO)

Masters Men: Danijel Miklečić (CRO)

Men's Classic Bodybuilding SHORT: Mario Bošnjak (CRO)

Men's Classic Bodybuilding TALL: Marijan Mesec (CRO)

Men's Physique SHORT: Adrijan Marušić (CRO)

Men's Physique TALL: Aljaž Kupnik

Men's Bodybuilding up to 80 kg: Danijel Miklečić (CRO)

Men's Bodybuilding up to 90 kg: Rok Tomažin

Men's Bodybuilding over 90 kg: Tomislav Damjanović (BiH)

OVERALL Women Bikini Fitness: Bianca Sackl (AUT)

OVERALL Men's Physique: Aljaž Kupnik

OVERALL Men's Classic Bodybuilding: Mario Bošnjak (CRO)

OVERALL Men's Bodybuilding: Tomislav Damjanović (BiH)

Obširno galerijo poiščite na Facebook strani Maxx Fitness&Bodybuilding.

Maxximum OPEN 2017


 
Bemumast