Maxx Burner

Izšla je dvajseta številka revije POSTANI Fit

Revija PostaniFit

FIBO 2015

  • avtor: Uroš Sobočan
  • 14.04.2015

FIBO velja za enega največjih sejmov prehranskih dopolnil, prehrane za športnike, fitnes in wellness opreme na svetu. Vsako leto se ga udeleži vedno več posameznikov, ki jih zanimajo novosti s področja športne prehrane in dopolnil, fitnesa, wellnessa in zdravja. Sejma se je tradicionalno udeležila tudi ekipa Maxximum, predvsem z namenom seznanitve z novostmi in predstavitve novih izdelkov, ki se bodo pojavili tudi na policah Maxximum Shopa.

Sejem FIBO, ki iz leta v leto postaja večji, je razdeljen na tri dele. Prvi del je bil namenjen predstavitvi proizvajalcev opreme za fitnes centre, wellness opreme in opreme za rehabilitacijske centre. Večjih novosti letos nismo opazili. Na področju razvoja fitnes naprav je tudi letos prevladovala implikacija tehnologije, kot so povezljivost naprav s pametnimi telefoni, implikacija socialnih omrežij v fitnes naprave in podobno.

Drugi del sejma je bil namenjen skupinskim vadbam: zumbi, les millsu, pilatesu in drugim bolj ali manj že znanim zvrstem. Priljubljenost skupinskih vadb še vedno narašča, zato se je tudi letos v tem delu sejma trlo obiskovalcev.

Bemumast

Zadnji del sejma, imenovan FIBO POWER, ki je najbolj zanimiv za večino obiskovalcev, je bil namenjen predstavitvi proizvajalcev prehranskih dopolnil in športne prehrane in športnih oblačil. Če so na stojnicah proizvajalcev prejšnja leta gostovale znane osebnosti s sveta fitnesa in bodibildinga, kot na primer Larissa Reis, Ronnie Coleman, Denis Wolf, Jay Cutler in Dorian Yates, smo bili letos bolj priča tekmovalcem iz kategorije Men's Physique. Priljubljenost te tekmovalne kategorije je namreč zadnja leta dobesedno eksplodirala.

Tudi letos nas FIBO ni razočaral. Dejstvo, da so bile dvorane že prvi dan nabito polne z obiskovalci, priča o tem, da se vedno več posameznikov želi informirati o novostih na področju športa, fitnesa, wellnessa in rehabilitacije.
Tudi ekipa Maxximuma je domov odšla z veliko mero motivacije za prihodnje načrte in izzive. Na prodajnih policah lahko že poiščete novi Maxximum N.O.X Booster in Maxximum BCAA, kmalu pa vas bomo presenetili še z nekaj novostmi. Spremljajte nas, obljubimo, da vam ne bo žal.

Komentar Gašperja Groma

ALL STARS

Nemško podjetje All Stars vsako leto na sejmu preseneti z nekaj novostmi. Še posebej zanimiva sta novi Raw Intensity 2 Booster in energijska ploščica Oat Cake, ki jo odlikujejo naravne sestavine.

BIOTECH USA

BioTech USA je tudi letos predstavil kar nekaj novosti. Med glavnimi so Beef Protein, prašek za pripravo napitka z beljakovinami iz govejega mesa. Beef Protein odlikuje izjemna aminokislinska mešanica HydroBeef, ki je odličen vir lahko prebavljivih beljakovin z visoko biološko vrednostjo.

Omeniti še velja BCAA Shot, nov napitek z aminokislinami, Green Tea Focus, dopolnilo z izvlečkom zelenega čaja, ki je bogat vir polifenolov in flavonoidov, ter ALA, ki vsebuje alfa-lipojsko kislino v kapsulah.

Na naše police prihaja tudi nova linija za vzdržljivostne športnike z različnimi tipi gelov, ki poleg glukoze vsebujejo tudi aminokisline BCAA, kofein in srednjeverižne trigliceride kot najhitrejši vir energije.

Bemumast

QNT

Belgijski proizvajalec prehranskih dopolnil in športne prehrane QNT je letos svojo široko paleto kakovostnih izdelkov nekoliko prenovil. Največja novost sta napitka Thermo Booster in L-Carnitine 2000, ki bosta po novem na voljo v 700 ml plastenkah.

QNT bo predvidoma jeseni predstavil še nekaj novega. Namignemo lahko le, da bodo priljubljene ploščice Quest dobile slastno konkurenco.

ACTIVLAB

Podjetje Activlab je predstavilo novo linijo izdelkov za vzdržljivostne športnike. Tako bodo sedaj na voljo energijski geli in ploščice z dodanimi beljakovinami, izotonični napitek brez sladkorja, tablete z glukozaminom, BCAA prašek v priročnih vrečkah za enkratno uporabo in še veliko več. Izotonični napitek smo že preizkusili in povemo lahko, da bo izdelek zagotovo postal izjemno priljubljen, ne le med vzdržljivostnimi športniki, temveč tudi med tistimi, ki trenirajo v fitnesu in se želijo izogniti sladkorju v podobnih napitkih.

Poleg izdelkov za vzdržljivostne športnike je glavna novost linija izdelkov Breakfast, Lunch, All Day in Dinner. Gre za že pripravljene mešanice kakovostnih virov ogljikovih hidratov in beljakovin, namenjene tistim, ki nimajo veliko časa za pripravo obrokov. Protein Breakfast je namreč pripravljen v minuti, vse kar potrebujete, je 200 ml vode, ki jo prilijete k prašku, premešate in že lahko uživate v zajtrku.


 
Stašina Fit kuhinja