Maxximum Adapt

Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxximum Open 2014

  • avtor: Uroš Sobočan
  • 22.10.2014

V soboto, 11. oktobra 2014, je v športni dvorani Police v Ajdovščini potekalo tretje mednarodno tekmovanje Maxximum Open v kategorijah bikini, fitness in bodybuilding. Tekmovanja se je udeležilo več kot sto tekmovalcev iz Slovenije, s Češke, Hrvaške, iz Bosne in Hercegovine, Makedonije, Avstrije, in Italije.

Tekmovanje je potekalo v okviru svetovne fitnes in bodibilding zveze IFBB pod organizacijo podjetja Maxximum in športnega društva za bodibilding iz Ajdovščine. Pred nabito polno dvorano z navdušenim občinstvom smo si v Ajdovščini ogledali 17 kategorij, na koncu pa so bili izbrani trije skupni zmagovalci. V kategoriji bikini je to postala Hrvatica Dora Adanić, v kategoriji bodybuilding je skupno zmago osvojil Hrvat Danijel Miklečić, medtem ko je skupni zmagovalec kategorije classic bodybuilding tako kot lani postal Boštjan Renko.

Seveda sva se z Gašperjem tako kot vsa leta do zdaj spraševala, ali nam bo uspelo. Bodo prijave potekale tekoče? Se bo tekmovanje zavleklo dolgo v noč? Bo glasbeni mojster točen pri predvajanju glasbe za prosti nastop? Kaj pa razsvetljava? Bodo odrske luči dovolj močne, da se bo vsak tekmovalec kar najbolje predstavil? Tisoč vprašanj, tisoč možnosti, da gre kaj narobe. A zahvaljujoč dobro sestavljeni ekipi pomočnikov lahko z veseljem rečem, da nam je tekmovanje ponovno uspelo izpeljati brez večjih napak. In še preden so se odrske luči ugasnile, so se že kovale nove ideje o tekmovanju Maxximum Open 2015.

Tudi tokrat ne morem mimo zahval. Za začetek naj se zahvalim tekmovalcem in tekmovalkam, ki so se tekmovanja udeležili v tako velikem številu. Na začetku sva se bala, da bomo zaradi spremembe lokacije izgubili nekaj tekmovalcev iz vzhodnega dela Slovenije, a po odprtju prijav je ta strah izpuhtel. Očitno tekmovalcem veliko pomeni  trud, ki ga namenimo organizaciji tekmovanja, izbira pokalov in bogate nagrade, prav tako tudi spremljevalni program, ki ga pripravimo njihovim spremljevalcem. Maxximum Open je na odru poleg tekmovalcev gostil gosta pozerja, čudežnega hrvaškega dečka Petar Klančirja, in zmagovalca iz prestižnega tekmovanja Arnold Classic Makedonca Zorana Kolevskega.

Zahvalil bi se tudi vsem gledalcem, ki so napolnili športno dvorano Police in s tem prispevali k razvoju in promociji tega športa pri nas. Hvala vsem, ki ste tako ali drugače prispevali, da je bilo tekmovanje uspešno. Posebej hvala Davidu Korenu, Tomažu Ogorevcu, Jerneju Komacu, Jerci Poznič, Vasji Mraku, fantom iz Ajdovščine in seveda vsem na Maxximum stojnici: Metki Švagelj, Maji Golob, Luki Arnugi in Sanji Pahernik. Zahvala tudi sodnikom Nadi in Damirju Siserju ter Nevenu Madi s Hrvaške, Brigiti Brezovac in Zmagu Karnerju iz Slovenije, Bobanu Gjorskemu iz Makedonije in pomočnicama sodnikov Staši Grom in Jani Ogorevc. Velika zahvala gre Hrvatu Krunoslavu Komesaroviću, ki je tudi letos na odru pri razporejanju tekmovalcev opravil mojstrsko delo. Hvala tudi voditeljici Mojci Kos.

Seveda bi se rad zahvalil tudi sponzorjem in podjetjem, ki so nam priskočili na pomoč: QNT, Maxximum Shop, Športno društvo Bodybuilding & Fitness Ajdovščina, MNX Sportswear, One More, Olimpus Shop, občina Ajdovščina, Bolero Drink, BioTechUSA, Activlab, All Stars, Športno društvo Rekreativček, turistična agencija Sonček, Fructal, Mlinotest, revija Ženski svet, Petrič, d.o.o., Leone, pekarna Kukaj, trgovina Fama, picerija Halo Erik, glasbena agencija GIG in radio Robin. 


 
Bemumast 3 - Imate jajca?