AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek

Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

Intervju: Pero Tomas

  • avtor: Polona Fonda
  • 26.06.2012

Osebna izkaznica:

Datum rojstva: 2. 6. 1989 
Teža na tekmi: 90 kg
Običajna teža zunaj tekmovalne sezone: 105 kg
Naj dietni obrok: ovseni kosmiči s sirotkinimi beljakovinami v prahu
Naj obrok zunaj tekmovalne sezone: ocvrt piščančji zrezek s solato
Naj pijača: napitek iz sirotkinih beljakovin v prahu
Življenjska misel: No limit.

1) Katerih pet pridevnikov te najbolje opiše?

Samega sebe ne morem opisati, lahko se le kritiziram, a mislim, da niste hoteli tega  odgovora. Drugi naj povedo, kakšen sem. Ali pa me ocenite sami. 

2) Se spomniš dneva, ko si prvič stopil v fitnes in prijel uteži? Zakaj si se odločil začeti vadbo v fitnesu?

Vse se je začelo, ko sem imel 12 let. Pestila me je ukrivljenost hrbtenice (skolioza), ker sem bil presuh in sem obiskoval fizioterapijo za krepitev hrbtnih mišic. Približno takrat je moj brat izdelal betonske uteži in začel trenirati, jaz pa sem se mu pridružil. On je kmalu prenehal, sam pa sem nadaljeval. Bodibilding  ni samo šport  in ne morem navesti  le enega razloga, zakaj sem se odločil zanj. Najprej sem kot otrok želel postati velik in močan, nato sem hotel, da bi bil videti lepo kot bodibilderji  v revijah, pozneje pa sem hotel zmagovati in v boju za zmago spoznal, da mi bodibilding ne gradi le telesa, ampak tudi značaj in me uči. Je samoizobraževanje in samovzgoja. Spoznal sem zelo pomembna načela, za katera menim, da bi jih moral spoznati in izkusiti vsak človek. Ta so na kratko: lakota, bolečina, utrujenost, disciplina in mnoga druga, ki so me preoblikovala v celovito osebnost.

3) Rad treniraš na polno (hard)? Mogoče veš, koliko ur na teden preživiš v fitnesu?

Da, vsak moj trening je na hard. Zunaj sezone treniram pet dni na teden po vsaj dve uri, odvisno od mišične skupine, ki jo treniram. Tedensko je to približno 10 do 12 ur treninga.

4) Kakšen je tvoj tedenski trening (split po mišičnih skupinah)?

Ponedeljek: noge, torek: rame, sreda: počitek, četrtek: hrbet, petek: prsi, sobota: roke, nedelja: počitek.

Ko se pripravljam na tekmovanje, ni pravil in včasih treniram tudi vsak dan. Tako večkrat treniram kakšno mišično skupino, ki sicer zaostaja v razvoju.

5) Koliko kalorij zaužiješ v enem dnevu, ko povečuješ maso? Je težko pojesti toliko hrane? Koliko kalorij pa zaužiješ na definiciji?

Ne obremenjujem se s števili, ne tehtam in ne merim. Vem, kaj moram pojesti, da napredujem, in to počnem. Primer: 1 kg piščanca, 0,3‒0,5 kg ovsenih kosmičev, 200 g riža, 100 g solate, 100–200 g ribe na dan, sirotkin pripravek in glutamin. Na definiciji poskušam s čim manj ogljikovimi hidrati, se pravi, vse enako, le ovsenih kosmičev in prilog je čim manj. Tako zmanjšam hidrate tudi za polovico.

6) Tvoji največji uspehi oziroma dosežki?

Največje uspehe sem imel v letu 2010.
Malta: NABBA World: 2. mesto, Avstrija: WFF World: 1. mesto, Anglija: NABBA Mr. Universe: 1. mesto, Slovenija: IBFF World: 1. mesto.

7) Cilji in želje za prihodnost?

Ciljev žal nimam, imam želje, ki pa bodo zelo težko uresničljive, če ne bo kakšne finančne pomoči. V trenutnih razmerah volja in motivacija na žalost nista dovolj, da bi postal tisto, kar želim, in da bi si sploh zadal cilje. Postavljam jih šele, ko zberem denar. Ker nimam ciljev, vam povem želje. Trenutno si želim postati dober, konkurenčen član (senior). Ne le konkurenčen, želim seveda tudi zmagovati.

8) Kaj počneš poleg fitnesa? Faks, šola, služba …?

Da bi zbral dovolj za priprave, ob fitnesu delam tudi v bolnišnici ‒ v operacijski dvorani kot medicinski tehnik. Težko pokrivam stroške, ker je bodibilding drag šport, finančni vložek pa se ne povrne.

9) Imaš vzornike v svetu bodibildinga? Kdo so tvoji vzorniki in zakaj?

Seveda imam vzornike. Antonio Furić se mi zdi odlično grajen. Všeč pa so mi še Melvin Anthony, Dexter Jackson, Frank Zane in nekateri drugi.
 


 
AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek