AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek

Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

IFBB International Austrian Championship

  • avtor: Gašper Grom
  • 21.04.2013

Medtem, ko naši najboljši tekmovalci in nosilci številnih uspehov: Zupan, Petek, Simič in Eva Pogačnik počivajo, se pomlajena slovenska reprezentanca uči in nabira izkušnje na prvih mednarodnih tekmovanjih.

Pretekli vikend smo se udeležili mednarodnega tekmovanja IFBB International Austrian Championship, kjer je nastopilo okrog 150 tekmovalk in tekmovalcev iz Avstrije, Madžarske, Slovaške, Nemčije, Češke, Hrvaške, Slovenije in Islandije. Tokrat je bila slovenska reprezentanca res številčna, saj je na tekmovanju v Avstriji, nastopilo kar 10 tekmovalk in tekmovalcev. Tekmovanje si je ogledalo tudi lepo število gledalcev iz Slovenije. Med njimi smo tako opazili naše nekdanje uspešne tekmovalce: Boštjana Renka, Marka Zidariča, Gregorja Tuša, Mitja Gaborja in druge, ki so v Avstrijo prišli nabirat motivacijo, za vrnitev v tekmovalne vode.

Za večino naših tekmovalcev, ki so nastopili v Avstriji, je bilo to tekmovanje preizkušnja pred IFBB Balkanskim prvenstvom, ki nas čaka prihodnji vikend v Bolgariji. Ostali so na tekmovanju nabirali izkušnje za naslednjo sezono.

Uvrstitve

Anela Rošić in Zala Pucer sta nastopili v kategoriji bikini juniorji in presenetili z odlično formo. Anela, ki je za las zgrešila prvo mesto, je bila odlična druga. Verjamem, da jo, če bo vztrajala naprej, v bikini kategorijah čaka lepa prihodnost. Zala nas je najprej prijetno presenetila z odločitvijo, da se udeleži bikini tekmovanja, potem pa še s svojo telesno pripravljenostjo. Sicer ta še ni bila najboljša, vendar dovolj dobra, da je osvojila odlično peto mesto.

Zmagovalka nizke kategorije, ter overall bikini kategorije iz lanskoletnega tekmovanja Maxximum Open Iris Vrabič je tokrat v kategoriji bikini nizka osvojila odlično drugo mesto. Osebno sem mnenja, da si je Iris  zaslužila prvo mesto, ki je tokrat romalo v roke avstrijske tekmovalke. Če bo Iris tako nadaljevala, jo čaka lepa prihodnost in kaj kmalu  bomo imeli, poleg Tanje Čanč, še eno profesionalno tekmovalko v kategoriji Bikini.

Naja Čorič, lanskoletna zmagovalka v kategoriji bikini visoka na tekmovanju Maxximum Open, je v težki konkurenci osvojila šesto mesto. Tudi ona bi se po mojem mnenju lahko uvrstila kar nekaj mest višje. V isti kategoriji kot Naja je natopila še Patricija Franc, ki pa žal ni prišla v finale.

Seveda ne smemo pozabiti tudi naših fantov, ki so odlično opravili s svojimi nastopi. Prvi je nastopil lanskoletni zmagovalec kategorije Junior Classic Bodybuiling na tekmovanju Maxximum Open Jan Damiš. Jan je od lani, pod taktirko trenerja Zmaga Karnerja, naredil velik korak naprej. Odlična V-oblika z dvojno biceps pozo spredaj zelo spominja na profesionalnega tekmovalca Vikotrja Martineza. Jan bo moral samo še malo izpopolniti telesno pripravljenost in rezultati bodo še boljši. Na koncu je osvojil peto mesto, ki je, v tako težki konkurenci, odličen rezultat.

Novinec Boris Žerjav, ki mu pri pripravah pomaga bivši tekmovalec Mitja Gabor, je bil v kategoriji Mens Physique odličen četrti. V tej, šele lansko leto ustanovljeni kategoriji, je nastopilo 19 tekmovalcev. Med njimi sta bila tudi Luka Pašič in Karmeno Čavlovič, ki pa se žal nista uvrstila v finale.

V kategoriji Classic Bodybuilding je slovenske barve zastopal Sebastjan Pavlič, ki pa se tudi žal ni uvrstil v finale.

Čestitke vsem tekmovalcem za nastop in osvojena odličja!

Naslednji vikend nas v Bolgariji čaka Balkansko prvenstvo IFBB. Na tekmovanju bodo nastopili: Naja Čorič, Iris Vrabič, Luka Pašič, Sebastjan Pavlič, Jan Damiš in Dragan Željkovič. Tekmovalce bodo na poti spremljali predsednik in sodnik FBZS-IFBB zveze Slovenije Gašper Grom, glavni trener Zmago Karner ter Maxximumov reporter Uroš Sobočan. Dogodke in oglašanje v živo iz Bolgarije lahko spremljate na Maxximum Forumu v temi:

POVEZAVA DO TEME

Galerije

GALERIJA - PRVI DEL

GALERIJA DRUGI DEL


 
Bemumast 3 - Imate jajca?