Maxx Burner

Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

Naloga je uspešno zaključena

  • avtor: Gašper Grom
  • 05.11.2012

Prvo tekmovanje Maxximum Open v kategorijah bikini, fitness in bodybuilding je za nami. Končalo se je uspešneje, kot bi si lahko želel. Številne pohvale s strani sodelavcev, gledalcev in tekmovalcev mi zelo veliko pomenijo. So velika spodbuda za prihodnje leto, ko bo Maxximum Open še večji, z več tekmovalci, več gledalci, več sponzorji in seveda v večji dvorani.

Pravzaprav tudi sam ne vem, kako nam je uspelo izpeljati tekmo brez napak. Vse je potekalo gladko in brez večjih prekinitev. Ne spomnim se, da bil oder prazen za več kot 30 sekund, kar je tudi glavni razlog, da se stvari niso zavlekle, kot je to običajno na podobnih tekmovanjih. Dejstvo, da stvari potekajo tekoče, je zelo pomembno tako za tekmovalce, ki čakajo na svoj nastop, kot tudi za gledalce, ki se ob številnih presledkih kmalu začnejo dolgočasiti. Svoje delo je odlično opravil tudi glasbeni mojster, saj pri predvajanju glasbe za prosti nastop tekmovalcev ni bilo opaziti napake. Ne spomnim se, da bi na katerem tekmovanju delovale prav vsi cedeji, oziroma, da ne bi predvajali vsaj ene napačne skladbe tekmovalca. Zadovoljen sem, da je pri nas vse delovalo brez napak. Pri prijavah smo predhodno preverili prav vsak cede in v primeru, da ni deloval oziroma je bila skladba na USB ključu, preprosto naredili kopijo. Problem se je pojavil, ker so nekateri tekmovalci nastopili v dveh kategorijah, toda tudi za to smo našli rešitev, preprosto smo naredili dve kopiji cedeja in imeli v arhivu obe. Najbolj zanimivo je, da glasbeni mojster doslej sploh ni imel izkušenj s tekmovanji v bodybuildingu, vendar je z našo pomočjo in usmerjanjem vse izpeljal brezhibno. Tudi voditeljica je bila prvič na takem tekmovanju, toda tudi ona je fantastično izpeljala svojo vlogo, kot da spremlja bodybuilding sceno že nekaj časa in kot da se odlično spozna na tovrstna tekmovanja.

Veliko težav na takih tekmovanjih je tudi z organizacijo in usmerjanjem tekmovalcev. Kljub temu, da smo začetniki, nam je tudi ta del stekel brez težav in večjih zapletov. Velika zahvala gre predvsem hrvaški IFBB ekipi, ki nam je z veseljem priskočila na pomoč.

Sedaj, ko je vsega konec, se lahko zahvalim vsem, ki ste tako ali drugače sodelovali, pomagali in tekmo seveda tudi obiskali.

Najprej gre zahvala vsem tekmovalcem, ki so se tekme udeležili v lepem številu. Teden dni pred tekmo Maxximum Open je bila tekma v Portorožu, na kateri je tekmovalo precej manj slovenskih tekmovalcev. Bal sem se, da bo podobno tudi v Mariboru, saj je bila tekma v večji meri namenjena domačim tekmovalcem. Na koncu je bila slika v Mariboru popolnoma drugačna kot v Portorožu, saj se je tekmovanja udeležilo veliko več Slovencev. Prišlo je tudi nekaj tekmovalcev iz sosednje Hrvaške, za kar se lahko zahvalim hrvaški zvezi IFBB. Manjkali tudi niso sosedje Italijani, za kar gre zahvala predvsem Maurotu Sassiju. Prepričan sem, da bo naslednje leto tekmovanje še bolj obiskano, tako s strani domačih tekmovalcev, kakor tudi tekmovalcev iz tujine. Dober glas se širi v deveto vas in zagotovo se bo tudi med gledalci, ki so letos spremljali tekmovanje, našel marsikdo, ki ga je tekmovanje motiviralo, da se ga drugo leto udeleži kot tekmovalec. Ker osebno vem, kako naporne so priprave na tako tekmovanje in kakšen strošek predstavljajo, sem želel tekmovalce kolikor se le da nagraditi za njihov trud. Na pomoč so mi priskočila domača in tuja podjetja, katera zastopamo, tako da je prav vsak tekmovalec, ne glede na uvrstitev, prejel nagrado. Potrudili smo se tudi pri izbiri medalj in pokalov, za katere mi ni bilo škoda nameniti nekaj več denarja. Kot bivši tekmovalec vem, da take stvari veliko pomenijo in ti ostanejo v spominu.

Zahvalil bi se tudi vsem gledalcem, ki so napolnili Festivalno dvorano Lent v teh kriznih časih. Vsa sredstva, ki smo jih zbrali s prodajo vstopnic, gredo za finančno podporo pri pokrivanju stroškov poti naših reprezentantov na evropska in svetovna IFBB prvenstva. Z nakupom vstopnice ste podprli in v lepi meri pomagali slovenskemu fitnesu in bodybuildingu. Če mi kak znanec zameri, da mu nisem vstopnice dal brezplačno, naj še enkrat povem, da sem osebno v tekmovanje vložil nekaj tisoč evrov, in mislim, da vsak ki ima rad bodybuilding, lahko prispeva vsaj 15-20 evrov za naše tekmovalce.

Pri organizaciji tekmovalnega dela je zelo pomagala hrvaška ekipa IFBB. Kruno je odigral pomembno vlogo na samem odru in pri poučevanju naših pomočnikov pri pozivanju in razporejanju tekmovalcev. Nada nas je naučila, kako se na hitro administrita sodniški del. Naj omenim, da sta oba enako vlogo igrala tudi na tekmovanjih, kot je bilo svetovno prvenstvo za ženske letos v Zagrebu. Imeli smo torej eno najboljših ekip, ki je ob mojem premišljenem izboru naših ljudi, ki so bili pripravljeni priskočiti na pomoč, opravila vrhunsko delo.

Zahvalil bi se tudi našim najboljšim mednarodnim tekmovalkam Evi, Brigiti in Mojci za nastop, ki so ga izvedle in z njim navdušile občinstvo. Žal mi je le, da je naš najboljši bodybuilder Miha Zupan nekaj dni pred tekmovanjem zbolel in ni mogel nastopiti. No, kljub temu Miha ni manjkal, saj je kljub bolezni prišel vzpodbujat in podeljevati nagrade najboljšim tekmovalcem. Odsotna, zaradi svojega drugega profesionalnega nastopa v Pragi, je bila le naša novopečena Bikini profesionalna tekmovalka Tanja Čanč.

Zahvalil bi se tudi vsem sodnikom ki so uspešno opravili svojo nalogo. Mario, Eva, Blaž, Zmago, Brigita, Antoniu, Nada in drugi.

Za dobro organizacijo na samem prizorišču se lahko zahvalim tudi nekaj prostovoljcem. Največjo vlogo sta zagotovo odigrala Ludvik in Vesna. Ludvik je v ozadju s pomočjo Tomaža in Boruta odlično usmerjal in organiziral tekmovalce, Vesna pa je bila desna roka Nade pri administrativnem delu. Za pomoč so bili vedno na voljo tudi Rok, Cima in njegov sin, Mič in drugi. Kot vedno je bilo uspešno tudi na stojnici Maxximuma. Ekipa je bila kljub kar nekaj novincem utečena in je delovala, kot je potrebno.

Največjo zahvalo pa dolgujem Urošu. Pravzaprav sva sama do začetka tekmovanja organizirala vse. Na tekmovanje sva se pripravljala že nekaj mesecev, s tem da sva zadnjih 14 dni večino časa posvetila le tekmovanju. Lahko rečem, da imam sedaj v podjetju človeka, ki lahko naredi toliko kot jaz. Še več, najina učinka se pomnožujeta, tako da lahko od Maxximuma v prihodnosti pričakujete še veliko več!

Vidimo se naslednje leto na večjem, še bolj obiskanem in še bolje organiziranem 2. Maxximum Open!

Galerije

Maxximum OPEN - Nastopi Brigite Brezovac, Eve Pogačnik in Mojce Petaros
Maxximum OPEN - Junior Men Classic Bodybuilding
Maxximum OPEN - Junior Men Bodybuilding
Maxximum OPEN - Men Masters Bodybuilding
Maxximum OPEN - Men Wheelchair
Maxximum OPEN - Athletic physique do 175 cm
Maxximum OPEN - Athletic physique preko 175 cm
Maxximum OPEN - Newcomer
Maxximum OPEN - Bikini fitness do 163 cm
Maxximum OPEN - Bikini fitness preko 163 cm
Maxximum OPEN - Bikini overall
Maxximum OPEN - Classic bodybuilidng do 175 cm
Maxximum OPEN - Classic bodybuilidng preko 175 cm
Maxximum OPEN - Women Body Fitness
Maxximum OPEN - Men Bodybulding do 90 kg
Maxximum OPEN - Men Bodybulding preko 90 kg
Maxximum OPEN - Men Bodybulding Overall
Maxximum OPEN - Razno


 
Metapure 1+1 GRATIS