Klaudija Cigole
sem Klaudija in odločila sem se, da sodelujem pri tem izzivu, saj mi enostavno ne gre iz glave

S svojim telesnim izgledom sem relativno zadovoljna in se v njem kar dobro počutim, želim pa si biti nanj ponosna. Pridejo dnevi, ko je vse narobe, ko so moje maščobne blazinice preveč vidne in me spravijo v slabo voljo, da o številkah niti ne govorim

Moj glavni cilj tega izziva bo zmanjšati delež telesne maščobe ter tako omiliti videz celulita, prav tako želim utrditi mišice in jih zvabiti na plano ter vzpostaviti uravnovešen življenjski slog.
Fitnes mi že dobro leto predstavlja obliko rekreacije in sprostitve, v kateri uživam in tekmujem sama s seboj. Zato bom nadaljevala s treningom z utežmi, v drugi polovici izziva pa bom povečala kardio aktivnosti.
Druga oziroma najpomembnejša strategija pa bo prehrana. Rada kuham in pečem, še rajši pa jem, zato bo samokontrola verjetno precejšnji izziv. Poskusila bom čimbolj pošlihtati prehrano in izbirati bolj zdrave opcije ter primerne porcije, pri čemer se bom opirala fleksibilno dietiranje (IIFYM). Pri tem načinu prehranjevanja gre za to, da si zastavimo cilj ter nato pazimo na ustrezen vnos makrohranil (beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov), ki so odvisni od želja in potreb vsakega posameznika.
Za začetek bo moj kalorični vnos približno 1400 kcal ( M 26%, B 46% in OH 28%), dvakrat tedensko pa bom vnos povečala na 1920 kcal (M 19%, B 33% in OH 48%).
Moji osebni podatki:
Ime in priimek: Klaudija Cigole
Starost: 26 let
Višina 171 cm
Teža: 67 kg - personal record

Tako, še slikca ter pritisk na gumb "pošlji" in moj največji strah - izpostavljanje, bo postal resničen...
Let's roll, Klaudija

IG: https://www.instagram.com/klaudijacigole/