|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Predlog klasifikacije fitnes kategorijeModeratorji: maxxADMIN, Grom, Metka, Stasa
7 prispevkov
• Stran 1 od 1
Predlog klasifikacije fitnes kategorijedo 170 + 0 170 - 175 +2 175 - 180 +4 180 - 185 +6 185 - 192 +8 od 192 +10 Ker po moje razmerje višina/teža najbolj "tepe" visoke tekmovalce. Tako bi se po moje veliko več tekmovalcev odločalo za nastope v fitnes kategorijah. Pa še kvaliteta tekmovalcev bi se rahlo dvignila + v tujini bi bili bolj konkurenčni v podobnih kategorijah. Dam primer kolega iz mladosti - višina nekaj čez 2 m,teža pa nekaj čez 100 kg. Kost in koža. S tem boš, sploh pri nas, dosegel 2 tekmovalca na kategorijo.
Varianto po 5kg smo npr. videli v Bihaču, čudne razlike ven prišle, pa mogoče tudi za gledalce manj zanimivo. Če ima kolega npr. 205cm, ima lahko 109kg, če je to samo kost in koža, potem meni nekaj ne gre skupaj. 3-4kg se pozna ogromno v končnem rezultatu izgleda na odru. A. verjetno misli da bi potem to razdelili na tri kategorije po višini... Podobno smo razmišljali pred letošnjo tekmo vendar se nismo odločili za spremembo. Kar seveda ne pomeni da se ne bomo v prihodnosti. Edina bojazen je da bomo izgubili še kakega bilderja, ki bo prišel raje v fitness in nekaj fitneserjev, ki s temi bilderji ne bodo želeli nastopati. S tem potemtakem združiš nizko in srednjo kategorijo in narediš še večje razlike znotraj kategorije?
A.
Niti ne - ker je tisti ki je npr. 179 malce težji kot tisti z npr. 170 in izgledata približno enako ( kar se tiče količine miš.mase ). @ Gašper - tvoja bojazen je upravičena gleda nato da je masivnih bilderjev pripravljenih tekmovat relativno malo v SLO.Večina bi bila nekje na meji med fitness in BB na tekmi.Ampak če se dolgoročno poveča število tekmovalcev ni hudič da bodo tudi tisti bolj masivni odločijo tekmovat. Ne vem sicer kaj je najbolj optimalna rešitev ampak želim si samo večje število tekmovalcev v vseh kategorijah.
7 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je prisotenPo forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost